Karanlık senaryonun deşifresi ortaya çıktı

Erzincan Ergenekonu'nun delillerinin gizli tanıkların ifadelerinden daha vahim olduğu ortaya çıktı. Belge, Kurmay Albay Dursun Çiçek'in “Komplo planı Erzincan'da fiiliyata döküldü” iddiasını doğrular nitelikte.

Karanlık senaryonun deşifresi ortaya çıktı
Ek klasörlerdeki bu dokümanın, tutuklu sanık üsteğmen Ersin Ergut'tan ele geçtiği ileri sürülüyor. Adı Dd1. olan belgede bir okuma salonuna gizlice yerleştirilecek silah ve mühimmattan söz ediliyor.


"VAHAP İLE GÖRÜŞ. AT BİLMESİN. MALZEMELERİ KİTAPLIĞA GÖTÜRSÜN. DİKKATLİ OLSUN. KORKMASINA GEREK YOK. SORUN OLMAYACAK. HER ŞEYİ EMNİYETTEKİ F'DEN ALDIM DİYECEK."

Bu ifadeler, Dursun Çiçek'in ihanet belgesindeki "silah ve mühimmat bulunması sağlansın" talimatının uygulamaya geçirilmiş hali. Savcılık o belgede geçen Ş.MD kod adlı kişinin de tutuklu sanık Erzincan Jandarma İstihbarat Başkanı Nedim Ersan olduğu görüşünde.

KİRLİ PLANIN KODLARI

Belgede kirli planla ilgili görevlendirme de var. Kişiler kod adları ile görünüyor. Listenin başında "sütçü" kod adlı "muhtar" var. İkinci sırada "Vahap" kod adlı "Abdulvahap Güllü"nün ismi geçiyor. Güllü, Ergenekon'un istediği adreslere silah ve mühimmat koyması için seçildiği ileri sürülen MİT'in haber elemanı. Notlardan muhtarın plana uymadığı anlaşılıyor.

"SÜTÇÜNÜN SÜTLERİ BOZUK ÇIKIYOR. SÜTÇÜ İLE ATI GÖRÜŞTÜR. MÜDÜRLE KOORDİNE-BULUŞMA MÜDÜR-KERİM-SEN. CAFER KONUYU BİLİYOR. GELMEYECEK. ARAÇ MERKEZDEN ALINACAK. EVLERİ ARAŞTIR. ZAYIF HALKALAR NELER? KÜTÜPHANE GİRİŞLERİNDE KAMERA VAR MI?"

Planın işleyebilmesi için rüşvet verin emri de belgede açıkça görülüyor.

"SÜTÇÜ MOTİVE EDİLSİN. MADDİ GÜVENCE VER. MERKEZ HALLEDECEK. NE İSTERSE KABUL EDELİM. B.SAVCI İLE GÖRÜŞÜLDÜ. HUKUKİ TEMİNAT VE ADLİ KONULARI SAVCI SAĞLAYACAK. SÜTÇÜ İŞİNİ BAŞKASINA HAVALE ETMEYECEK. MALZEMELERİ YERİNE KENDİ KOYMALI. YAPACAKLARIM Ş.MD'NE YARIN SONUÇ İLET."

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in hukuki zemin hazırladığı iddia edilen kan donduran planda "Ş.MD" kodunun karşısında Nedim yazılı. Hemen altında ise "Kerim" kodlu "Orhan" var. Savcılık kodların ne anlama geldiğini de şöyle yazıyor.

SAVCILIK DEĞERLENDİRMESİ:

"KERİM RUMUZUNA KARŞILIK GELEN ORHAN İSMİNİN SORUŞTURMA KAPSAMINDA ORHAN ESİRGER OLABİLECEĞİ... BAŞSAVCI RUMUZUNUN ERZİNCAN CUMHURİYET BAŞSAVCISI İLHAN CİHANER OLABİLECEĞİ"

Listede "malzeme" koduyla "mühimmatın" kastedildiği açıkça belirtiliyor. Burada çok önemli bir ayrıntı var. O da dosyanın bilgisayara kaydedildiği tarih. Sanık üsteğmenin komplo kodlarını tuttuğu gün 10 Ekim 2009 yani Çatalarmut Barajı'nda 27 Ekim 2009'da mühimmat bulunmasından 17 gün öncesi. Savcılıkta zaten bu noktaya dikkat çekiyor.

SAVCILIK DEĞERLENDİRMESİ:

MALZEME RUMUZUNA KARŞILIK GELEN MÜHİMMATIN İSMİNİN 27.10.2009 TARİHİNDE ERZİNCAN'DA BİR GÖLDE BULUNAN MÜHİMMATLAR OLDUĞU DÜŞÜNÜLMEKTEDİR.

Ve iddianamenin bir numaralı sanığı 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk'i ilgilendiren bölüm. "Merkez" kodunun karşısında "3. Ordu" yazılı. Özetle sanık üsteğmenin kendisine ait olduğunu kabul ettiği notlar iddianame gizli tanıklar üzerine kurulu karalamasını çürütüyor.