Almanya'daki Türklerin Uyum Sorunları Kitap Oldu

Almanya Parlamentosu üyesi Türk Milletvekili Lale Akgün, Türk-Alman Dostluk Derneği tarafından Dünya Kadınlar Günü onuruna İzmir Goethe Enstitüsü'nde düzenlenen söyleşiye konuk oldu.

Almanya'daki Türklerin Uyum Sorunları Kitap Oldu
Almanya'da yaşayan Türklerin uyum problemleri üzerine çalışmalar yapmış olan Akgün, söyleşide Tante Semra İm Leberkaseland yani "Semra Teyze Leberkaseland' da" adlı kitabını anlattı. Kitabında Almanya'ya yerleşen Türklerin yaşadığı sorunları irdelediğini dile getiren Akgün; "Nesillerdir Almanya'da yaşayan Türklerin uyumu üzerine çalışmalar yaparken çok sayıda aileyle yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdik. Kitap da bu görüşmelerden yola çıkan küçük hikayeler etrafında şekillendi. Aynı zamanda kendimin ve çevremdeki insanların başından geçen olayları da mizahi bir üslupla yansıtmaya çalıştım. Kitabı yazarken amacım öğretici olmak yerine okurlara keyifli anlar yaşatmaktı" şeklinde konuştu.
Alman Parlamentosundaki vekillik görevinin yanı sıra içişleri komisyonunda çalışan Lale Akgün, "Yaklaşık 20 yıldır Avrupa'daki Türklerin entegrasyonu konusunda çalışıyorum. Bundan sonraki kitap projelerinde de bu konuyu irdelemeye devam edeceğim" dedi.