Alaşehir'de Sokak Çocukları Yararına 'Umut Yıldızı' Projesi

Suça sürüklenmiş, sokağı yurt edinmiş, uyuşturucu batağına sürüklenmiş çocukları kurtarmak ve sahip çıkmak için başlatılan 'Umut Yıldızı' projesiyle ilgili Alaşehir ilçesinde tanıtım toplantısı düzenlendi

Alaşehir'de Sokak Çocukları Yararına 'Umut Yıldızı' Projesi
Suça sürüklenmiş, sokağı yurt edinmiş, uyuşturucu batağına sürüklenmiş çocukları kurtarmak ve sahip çıkmak için başlatılan "Umut Yıldızı" projesiyle ilgili Alaşehir ilçesinde tanıtım toplantısı düzenlendi.
Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan başkanlığında Kaymakamlık'ta düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Vekili Gökhan Karaçoban, Emniyet Müdürü Recep Kara, mahalle muhtarları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Kaymakam Musa Uslan, "Umut Yıldızı Projesi"nin Türkiye'de suça sürüklenmiş, sokağı yurt edinmiş, uyuşturucu batağına sürüklenmiş çocukları kurtarmak, sahip çıkmak için başlatıldığını ifade ederek, "Çevremizde bir çok çocuk internet kafe veya çevre yoluyla kendisinden büyük, yada uyuşturucu alışkanlığı olan kişilerle muhatap olarak toplumdan soyutlanıyor ve karşımıza sorunlu kişiler olarak çıkıyor. Bu tür çocukları en iyi tanıyan ve bize ulaşılabilecek olan sizlersiniz. Bugün eğitilebilecek durumda olan çocuklarımıza sahip çıkarsak ileride sağlıklı bir toplum oluşturabiliriz. Sizler halkın içinden olan ve seçilmiş halktan olan kişilersiniz. Dolayısıyla toplumla daha çok içi içesiniz. Çevrenizde eğitime muhtaç, yardıma ihtiyacı olan, anne babasız, risk unsuru oluşturan, topluma kazandırılabilecek olan çocuk varsa mutlaka bize haber veriniz. Sosyal devlet olmanın en önemli vasfı, suç işlemeden ve işlenmeden önlem alınabilmesidir. Bu da sizler ve güvenlik kuvvetleri arasında karşılıklı güven esasında bilgi akışının sağlanmasıyla gerçekleşecektir." dedi. Toplantı daha sonra projenin detaylarının anlatımı ve soru cevap şeklinde devam etti.