Uşak İl Genel Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantıları Başladı

Uşak İl Genel Meclisi Mart ayı olağan toplantıları Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun başkanlığında başladı

Uşak İl Genel Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantıları Başladı
Uşak İl Genel Meclisi Mart ayı olağan toplantıları Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun başkanlığında başladı. Mart ayı olağan toplantılarının birinci birleşiminde içkili yerlerin tespiti konusu yine gündeme geldi ancak çözüm bulunamadı.
Uşak İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda geçici iş pozisyonlarında işçi çalıştırılması ve Bozkuş köyü imar yolu açılması hakkında komisyonlar tarafından hazırlanan raporlar görüşüldü. Toplantının dilek ve temenniler bölümünde yine içkili alanların tespiti ile ilgili tartışmalar yaşandı. 4 aydır mecliste tartışılan ancak bir türlü çözümlenemeyen içkili alanların tespiti konusu Mart ayı toplantılarında da çözümlenmesi beklenmiyor.
Konuyla ilgili yürütülen çalışmaların ağır aksak yapıldığını iddia eden CHPli meclis üyeleri Erdoğan Atasoy ile Ekmel Şahin yapılan çalışmalar hakkında bilgi istedi. Bunun üzerine içkili alanların tespiti için yapılan çalışmalara hakkında bilgi verildi ve merkez ilçe ile Karahallı ve Banaz'da çalışmaların tamamlandığı diğer ilçelerde ise henüz tamamlanamadığı bildirildi. İçkili alanların tespit edildiği ilçelerin dosyalarının valilik oluruna gönderildiği belirtilirken çalışmaların birkaç ay daha devam etmesi bekleniyor.

DAİRE MÜDÜRLERİ AK PARTİ'NİN MÜDÜRLERİ GİBİ DAVRANIYOR
Geçtiğimiz hafta Banaz İlçesi'nde yaşanan sel baskınları ile ilgili çalışmalarında ele alındığı toplantıda CHP'li meclis üyelerinin kurumların daire müdürleri hakkındaki şikayetleri de dikkat çekti. CHP'li meclis üyesi Erdoğan Atasoy, "İlimizdeki tüm daire müdürleri devletin değil AK Parti'nin müdürü gibi davranıyor. AK Parti'nin köy ziyaretlerine katılarak eşitlik ilkesini ihlal ediyorlar. Bazı daire müdürleri köy toplantılarında vatandaşları azarlıyor. Bu çok büyük bir sıkıntıdır. İlimizde son dönemlerde yaşanan bu durumu üzüntü ile karşılıyoruz. Devletin emrinde olan müdürlerin AK Parti'nin müdürüymüş gibi hareket etmesi sıkıntı vericidir. Bazı daire müdürlerinin eşleri AK Parti'de yönetici konumunda çalışıyor. Kadın kolları, ve belediye meclis üyesi olarak görev alanlar olduğu gibi seçimlerde bizzat aday adayı olan daire müdürleri bile var. Bu durumdaki daire müdürlerinin tarafsız olması düşünülemez"dedi.
İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun ise bunun üzerine daire müdürlerinin vatandaşları azarlamasının söz konusu olmadığını ifade ederek, Atasoy'un eleştirilerine şöyle cevap verdi;"Daire müdürleri ile köylerde yaptığımız toplantılar parti değil idaremizin toplantılarıdır. Köy toplantılarında tarımsal desteklemeler ve ilgili müdürlüklerin yatırımları değerlendiriliyor. Uşak ili 2009 yılında tarımsal üretim desteklemeleri kapsamında 30 milyon TL aldı. Bunun yanında çiftçilerimizin yerine getiremedikleri şartlar nedeniyle 20 milyon TL destekten mahrum olduk. Biz asıl bunları tartışıp bu 20 milyon TL tutarındaki destekleri de çiftçimizi bilinçlendirerek kazanmanın yollarını aramalıyız. Daire müdürleri bu toplantılarda tarım sigortası gibi konularda çiftçilere bilgi veriyor. Köylüyü bilgilendirmek sıkıntı değil kazançlı bir davranıştır"