Boğaz'ın sesi yurtdışına açılıyor

Boğazın Sesi Orkestrası (BSO), Almanya, İsveç, Amerika, Arjantin, Rusya, Bulgaristan ve Azerbaycan'da konserler vermeye hazırlanıyor.

“Klasik Batı Müziğinin ünlü bestecilerinden bazıları, Türk Müziği’nden etkilenmişlerdir” iddiasıyla kurulan ve iddialarını icrat ettikleri eserlerle kanıtlayan Boğazın Sesi Orkestrası Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ramazan Abacı gerçekleştireceği yeni konserlerle ilgili olarak topluluğun yeni yılda yurt içi ve yurt dışı olmak üzere yoğun bir sezon geçireceğini belirterek orkestradaki yenilikler, proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Boğazın Sesi Orkestrası Genel Koordinatörü Ramazan Abacı, orkestranın farklılığını, başta Wolfgang Amadeus Mozart, Beethoven ve Haydn olmak üzere batılı ünlü bestecilerin eserlerinde “Türk Müziği izleri” olduğu tezinin oluşturduğunu söyledi.

Bu İddia; 2003 yılında BOS Orkestra Şefi Faruk Kanca’nın master tezi olarak Düsseldorf Robert Schuman Musikhochschule’de de kabul gördü. Abacı, orkestranın bu yönüyle Dünya’nın değişik ülkelerinden konser daveti aldığını ve ilgi gördüğünü belirtti.

Yeni logo, web sitesi ve CD kaydıyla tanıtım atağı

Boğazın Sesi Orkestrası’nın yenilenen logosu ve web sitesi de dikkat çekti. BOS, Türkiye ve yurtdışına yönelik çalışmalarını bundan böyle, dünya orkestrası kimliğini daha güçlü bir şekilde yansıtan yeni logosu ve web sitesi ile sürdürecek. Ayrıca tanıtım çalışmaları için F&C İletişim Danışmanlığı ile anlaştı. Yeni yıl için Boğazın Sesi Orkestrası’nın tanıtımına katkı yapacak çalışmalardan bir diğeri ise konser çalışmalarından derlenen DVD kaydı oldu. Görüntülü olarak hazırlanan ve topluluğun repertuvarını yansıtan DVD içeriğine web sitesinden ulaşılabilecek.

BOS’un şu ana dek ürettiği eserler: Mozart&Mehter, Vatan, Beethoven’ın 9. Senfonisi, Saraydan Kız Kaçırma, Burçak Tarlası, Şark Barı ve Balama Gurban