İzmir'de yağış hayatı felç etti

İzmir'de etkili olan yağış nedeniyle bir çok ev ve iş yeri sular altında kaldı.

İzmir'de yağış hayatı felç etti
Dün sabah saatlerinde başlayan ve gece de aralıksız devam eden sağanak, şehirde hayatı olumsuz yönde etkilerken vatandaşlar yaşanan su baskınlarının sorumlusu olarak belediyeleri gösterdi.

Sabah saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden yağış nedeniyle İzmir genelinde bazı ev ve iş yerlerinin giriş katlarını su bastı. Konak, Balçova, Karşıyaka, Buca, Güzelbahçe ve Bayraklı ilçelerinde sokaklarda biriken sular, ev ve iş yerlerine doldu. Evlerini su basan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Vatandaşlar, ellerindeki plastik leğen, tas ve kovalarla evlerine dolan yağmur sularını dışarı atmaya çalıştı. Rögar kapaklarının tıkanması yüzünden suların biriktiği yollarda araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Yağış sebebiyle Melez deltasının çevreyoluna taşması sonucu Altınyol caddesine polis kontrolünde trafik akışı sağlandı. İtfaiye, su basan ev ve işyerlerindeki suları çekerken belediye ekipleri suların kapattığı yolları açmak için yoğun çaba sarf etti. Taşma ihtimali bulunan dere yatakları polis ekipleri tarafından sık sık kontrol edilirken dere yatağı çevresindeki vatandaşlar su taşkınına karşı uyarıda bulundu. Evlerini su basan vatandaşlar, "Her yağmurda bu ızdırabı çekiyoruz. Altyapı sorunu bir türlü çözülemediği için bu haldeyiz. Belediyeler gerekenleri yapmıyorlar. Bir an önce yetkililerin bu sorunu çözüme kavuşturmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Belediye tarafından yapılan açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın 180 personel, 40 araç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İZSU) 120 personel, 35 araçla, Belediye Fen İşleri ile İzbeton Genel Müdürlüğü'nün de tüm personeliyle il ve ilçelerde su baskınına uğrayan ev ve iş yerlerinde çalışma yapıldığı belirtildi. İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, metrekareye 100 kilogramdan fazla yağış düştüğünü ifade etti. Etkili ve kuvvetli yağışın gün boyu devam edeceğini ve akşam etkisini kaybedeceğini belirten yetkililer, vatandaşların tedbir almasını istedi.

Öte yandan, Konak ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle toprak kayması meydana geldi. Yuvarlanan bir kaya parçası Ballıkuyu 1105 sokak numara 7'deki bir evin duvarının yıkılmasına neden olurken, olayda eve misafirliğe gelen Sevda Uzunkız (41) isimli kadın, çarpmanın etkisiyle yıkılan duvarın altında kalarak yaralandı. AKS ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Uzunkız, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi deldilerek evine gönderildi. 8 aylık çocuğu olduğu öğrenilen Sevda Uzunkız'ın işsiz eşi Cevdet Uzunkız, eşi ile misafirliğe gittiklerini, salonda çay içerken olayın meydana geldiğini söyledi.