Büyükşehir Belediyesi, çocuklara trafiği 'yarışmayla' öğretecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle çocuklara “Trafik Bilgi Yarışması” düzenliyor. Dereceye giren öğrenciler, 1 yıl ücretsiz dershaneye gönderilecek.

Büyükşehir Belediyesi, çocuklara trafiği 'yarışmayla' öğretecek
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde çocukların trafik kurallarına duyarlı ve bu kuralların uygulamaya geçirilmesinde bilinçli yeni nesiller yetiştirmek için 'trafiği ne kadar biliyoruz?' konulu trafik bilgi yarışması." düzenleneceği belirtildi. Açıklamada, "Yarışma, öğrencilerin görev ve sorumluluk duygularının gelişmesini, toplum içinde kendilerini doğru ifade edebilmelerini, trafiğin hayatımızda ki önemini ve trafik kurallarına uymanın yaşam biçimine çevrilmesi gerekliliği yönünde etki sağlamayı hedefleniyor. Yarışma, İstanbul geneli ilköğretim okulları 6 ve 7. sınıf öğrencilerine yöneliktir. Okullar 3 asil 1 yedek öğrenciden oluşan grubunu belirleyecek ve ilçeler arası yarışmaya hak kazanan grupla yarışmaya katılacaktır. 5 Mayıs 2010 tarihinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinde yapılacak finalde de öğrenciler birincilik için yarışacaklar. " ifadelerine yer verildi.

Yarışmada dereceye gireceklere verilecek ödüller ise şöyle sıralandı: Birinci olan öğrencilerin her birine birer adet laptop ve 1 yıllık ücretsiz dershane eğitimi, ikinci olan öğrencilerin her birine birer adet fotoğraf makinesi ve1 yıllık ücretsiz dershane eğitimi, üçüncü olan öğrencilerin her birine birer adet IPOT ve 1 yıllık ücretsiz dershane eğtimi.