Albay'ı infaz eden örgüt çökertildi

Emekli Piyade Albay Aytekin İçmez'in ölüm emrini veren örgüt, Jandarma, MİT ve polisin ortaklaşa yürüttüğü eşzamanlı operasyonla çökertildi.

Albay'ı infaz eden örgüt çökertildi
İstanbul Jandarma Komutanlığı, yurt dışında yapılan toplantıda Maoist Kominist Parti’nin (MKP) başta İstanbul başta olmak üzere, Türkiye genelinde legal ve illegal alanlarda yeniden yapılanmaya karar verdiğini belirledi. Bu yapılanma için örgütün merkez komite üyesi “Rıfat” kod adlı Ö.Ç.’nin görevlendirildiği bilgisine ulaşıldı. Bu istihbaratın ardından İstanbul Jandarma Komutanlığı, İstanbul MİT Bölge Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile müşterek ve koordineli takip başlatıldı. Örgütün merkez komite üyesi olan Ö.Ç. de yakın takibe alındı. Örgütün kullandığı adresler tek tek belirlendi. Geçtiğimiz Pazar günü de operasyon için düğmeye basıldı. İstanbul’da 6 ilçede 9 ayrı mekana eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Ö.Ç’nin de aralarında bulunduğu 9 kişi yakalandı. Operasyonda ayrıca 1 bilgisayar kasası, 2 hard disk, 4 flash bellek, 64 örgütsel kitap, bol miktarda örgütsel doküman, 54 CD ve DVD ele geçirildi. Yakalanan kişilerin bir kısmının legal ve illegal yollarla 2008 yılında yurt dışından gelerek örgütün yeniden yapılandırılması konusunda çalışma yaptıkları belirlendi. Jandarmanın gözaltına aldığı terör örgütü üyesi olmakla suçlanan 9 kişiden 4’ü, dün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine götürüldü.

Cinayeti üstlenmişlerdi

Maoist Kominist Parti-Halk Kurtuluş Ordusu’nun adı Eylül ayında evinde ölü bulunan Albay Aytekin İçmez cinayeti ile gündeme gelmişti. 29 Eylül günü Albay İçmez çenesi ile alt dudağının altından giren bir kurşun ile hayatını kaybetmişti. Albayın ölümü başta normal bir ölüm olarak algılanmış ve işlem yapılmamıştı. Otopside kurşun yarasının fark edilmesi üzerine başlatılan sonuşturmanın ardından terör örgütü cinayeti bir internet sitesi aracılığıyla üstlenmişti. Örgüt, Albay Aytekin İçmez’i, 1981 yılında Tunceli’de yüzbaşı rütbesiyle görev yaparken örgüt üyesi Behzat Firik’i yakarak katlettiği için öldürdüklerini iddia etmişti.