Prof. Dr. Doğramacı İçin İlk Tören Hacettepe Üniversitesi'nde Yapıldı

Yükseköğretim Kurumu'nun (YÖK) kurucusu, Hacettepe ve Bilkent Üniversiteleri'nin kurucu rektörü Prof. Dr. İhsan Doğramacı için ilk tören Hacettepe Üniversitesi'nde yapıldı.

Prof. Dr. Doğramacı İçin İlk Tören Hacettepe Üniversitesi'nde Yapıldı
Törende Doğramacı'nın vasiyeti üzerine Vivaldi'nin 4 mevsim konçertosundan bir bölüm çalındı.
Tedavi gördüğü Hacattepe Üniversitesi Hastanesi'nde Perşembe günü hayatını kaybeden Prof. Dr. Doğramacı için bugün cenaze törenleri düzenleniyor. 95 yaşında hayatını kaybeden Doğramacı için ilk tören, kurucu rektörü olduğu Hacettepe Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Törene YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Doğramacı'nın eşi Ayser Doğramacı, oğlu Prof. Dr. Ali Doğramacı, ailesi, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener, Hacettepe Üniversitesi öğretim görevlileri, öğrencileri ve çok
sayıda akademisyen katıldı.
Doğramacı'nın Türk bayrağına sarılı naaşı sahneye konularak, naaşının önüne cübbesi bırakıldı. Törende Doğramacı'nın vasiyeti üzerine Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası tarafından Vivaldi'nin Dört Mevsim konçertosundan bir bölüm çalındı.
Törende bir konuşma yapan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdener, sözün bittiği yerde olduklarını belirterek, Doğramacı'yı anlatmak için kelimelerin yetersiz kalacağını söyledi. Erdener, "Hacettepe Üniversitesi, kurucusu ve onursal rektörünü, bizler yol göstericimiz Hoca Bey'i, ülkemiz değerli bir bilim ve kültür adamını, dünya, insan ve özellikle çocuk sağlığını korumak için ayrım yapmaksızın her bölgede ve ülkede kesintisiz çaba gösteren örnek bir hizmet insanını kaybetti" diye konuştu.
Doğramacı'nın oğlu Prof. Dr. Ali Doğramacı ise babasını, gözleri dolarak anlattı. 1950'lı yıllarda evde radyo dinlerken, İstiklal Marşı çalındığında kardeşleriyle birlikte ayağa kalktıklarını anlatan Doğramacı, babasının çok disiplinli bir insan olduğunu ifade etti. "Babam bizi çok severdi' diyen Doğramacı, İhsan Doğramacı'nın ömrünü çalışarak geçiren bir insan olduğunu, Hacettepe ruhunun da çalışmak olduğunu belirtti. Son 4 ayın, Doğramacı ailesi için çok zor geçtiğini anlatan Doğramacı, "Hacettepe'de
gördüğümüz hizmeti dünyanın hiçbir yerinde görebileceğimize inanmıyorum. Hacettepeli olmaktan gurur duyuyorum" diye konuştu.
Konuşmaların sonunda törene katılan kalabalık, Doğramacı'nın naaşının önünden saygı geçişi yaptı. Saygı geçişi sırasında bazı sevenleri Doğramacı için dua ederken, öğrencileri ve çalışma arkadaşları da naaşına çiçek bıraktı.