İşsizler İçin Meslek Edindirme Kursları
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Nevşehir İl Müdürlüğü tarafından, 2010 yılı içerisinde açılacak olan Meslek Edindirme Kursları aracılığıyla bin 500 kişiye eğitim verilecek

İŞKUR Nevşehir İl Müdürü İlhan Temel yaptığı açıklamada, kurumlarının Türkiye genelinde işsiz olan ve herhangi bir mesleği bulunmayan kişileri iş ve meslek sahibi yapabilmek için yoğun bir eğitim faaliyeti gerçekleştirdiğini söyledi. Bu kapsamda 2009 yılında açılan çeşitli alanlardaki 41 kursta bin 183 kişinin meslek sahibi olduğunu ve bunların önemli bir bölümünün işe yerleştirildiğini ifade eden Temel, geçtiğimiz yıl bu faaliyetler için kurumlarının 1 Milyon 200 bin TL harcama yaptığını vurguladı.
2010 yılında eğitim bütçelerinin 1 Milyon 500 bin TL'ye yükseltildiğini belirten İŞKUR Müdürü İlhan Temel, "Bu yılda geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi aşçılık, bilgisayarlı muhasebe, tarım ve hayvancılık gibi çeşitli branşlarda 50'den fazla kurs açacağız. Bu kursların bir kısmı şu anda açıldı. Açılacak olan kurslar ile birlikte yıl sonuna kadar bin 500'ün üzerinde kişiyi meslek sahibi yapmayı hedefliyoruz. Bu kurslara katılanlara ayrıca günlük 15 TL'de harçlık veriliyor. Kurslara katılmak isteyenler İŞKUR İl Müdürlüğü2ne müracaat edebilirler" dedi.
