Hollanda'daki Uçak Kazasının Yıldönümü

Hollanda'da başkent Amsterdam'da 25 Şubat 2009 tarihinde meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybedenler, düzenlenen bir törenle anıldı. Hayatını kaybedenlerin anısına yapılan anıt da açıldı.

Hollanda'daki Uçak Kazasının Yıldönümü
Türk Hava Yolları (THY) Tekirdağ uçağının bir tarlaya düşmesi sonucu 9 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 80 kişi de yaralanmıştı. Olayın birinci yıldönümünde, Haarlemmermeer Belediyesi, Hollanda Sivil Havacılık Kurumu, Hollanda THY ve Amerika'nın Amsterdam Başkonsolosluğu tarafından organize edilen törende, kazada ölenler anıldı. Törene belediye binasından otobüslerle olayın olduğu yere taşınan yaklaşık 400 kişinin yanı sıra Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Esen Altuğ, THY Amsterdam Müdürü Metin
Gözüaçık, ABD Amsterdam Başkonsolosu Julie A. Ruterbories ve Haarlemmermeer Belediye Başkanı Theo Weterings katıldı.
Her 3 ülke bayraklarının yarıya indirildiği ve 2 dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan ve Türkçe olarak 'Sizin Acınız, Bizim Acımız' diyen Haarlemmermeer Belediye Başkanı Weterings, "Geçen yıl meydana gelen uçak kazasına dönüp baktığımızda, şu hususun tümüyle farkına varıyoruz: Kaza çok daha kötü sonuçlara yol açabilirdi. Yangın çıkmaması, birçok kişiye kendini ve başkalarını kurtarma fırsatı vermiştir" ifadelerini kaydetti.
Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosu Esen Altuğ ise, "Acımız çok büyük. Belediyenin bu anıtı yapmasını dayanışmanın bir simgesi olarak görüyoruz. Olayda hayatını kaybedenlere dua ederken, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Olayda mağdur olanlara, THY çok fazla yardımcı oldu, kendilerine buradan teşekkür ederiz" dedi.
ABD Amsterdam Başkonsolosu Ruterbories de, "Bugün bir dönüm noktasındayız. Geriye dönüp baktığımız zaman ne kadar mesafe aldığımızı ve ileriye baktığımızı öğrendiğimiz bir gündeyiz. Bu olay unutulmadı, unutulmayacaktır" şeklinde konuştu.
Programda hayatını kaybedenlerin anısına yapılan anıt da açıldı. Hollanda basınının yoğun ilgi gösterdiği anma programında her 3 ülke temsilcileri ve THY yetkilileri, anıta çelenk bıraktı. Kazada ağır yaralanan Cüneyt Er'in ise Amerika'da tedavisine devam ediliyor.
Meydana gelen kaza sırasında uçakta bulunan Mustafa Bahçecioğlu, törenden önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Aradan bir yıl geçti ama duygular şimdi çok karışık. Bir hatırlama töreni, anıt dikilecek, zor günler geçirdik, toparlanmaya çalışıyoruz. İkinci bir hayat bize Cenabı Allah'ın bir lütfu. Bunu da gerekli şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Ayrıca yeğenimle birlikte birbirimize destek oluyoruz, doktordan psikolojik destek de alıyoruz. Ne kadar yardım alsak da, unutma çabası göstersek de
bazı şeyler unutulmuyor" diye konuştu.