Shell Ve Total'in Ortak Kurdukları Sadaş Şirketi Samsun'da Faaliyete Geçti

Shell ve Total, Karadeniz bölgesindeki müşterilerine daha hızlı hizmet vermek ve farklılaştırılmış yakıtlar sunmak üzere yapılan yatırımlarla kapasitesi iki katına çıkartılan Samsun Terminali'ndeki yeni yatırımların açılışını gerçekleştirirken terminalin işletmesi için kurulan ortak işletim şirketi SADAŞ'ı duyurdu.

Shell Ve Total'in Ortak Kurdukları Sadaş Şirketi Samsun'da Faaliyete Geçti
Shell&Turcas Petrol A.Ş. ve Total Oil Türkiye A.Ş. ortaklığında kurulan ve Samsun Akaryakıt Depolama A.Ş. (SADAŞ) adı altındaki işletim şirketi 01 Ocak 2010 itibarıyla faaliyete geçti. 1995 yılında faaliyete başlayan ve 8 milyon TL'lik yatırımla ilave 8 tank ile kapasitesi 40 bin m3'e çıkartılan 42 bin m2 alana kurulu tesiste kırsal motorin, motorin, kurşunsuz 95 ve kurşunsuz 97 oktan benzinin yanı sıra Shell V-Power Diesel+GTL ve Total Excellium gibi özel akaryakıtlar da satılacak. Günde ortalama 100 adet tankerin dolum yapabildiği tesiste son dönemin en modern teknolojileri ve otomasyon sistemi kullanılıyor. Bununla birlikte tesiste iş ve çevre emniyetine de büyük yatırım yapılarak modern yangın mücadele sistemleri tam otomatik hale getirildi ve her tankın giriş ve çıkışına acil durumda sistemi izole eden otomatik yangın emniyet vanaları konuldu.

SADAŞ, Shell&Turcas İkmal Müdürü İrem Ünlü, Shell&Turcas İcra Kurulu Başkanı George Spanoudis, Total Oil Türkiye Lojistik Direktörü Yaşar Taşkıran ve Total Oil Türkiye A.Ş. Genel Müdürü Olivier Chalvon-Demersay'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın toplantısı ve açılış töreni ile duyuruldu.

Basın toplantısında konuşma yapan Total Oil Türkiye Lojistik Direktörü Yaşar Taşkıran "Hepinizin yakından tanıdığı terminal 1995 yılında kurulmuş olup, bölgeye en üst seviyede Kalite, Sağlık, Emniyet, Çevre standartlarıyla hizmet veriyor.

01 Ocak 2010 tarihi itibarıyla ise bölgedeki akaryakıt dağıtımı için TOTAL ve Shell'in işbirliği ile SADAŞ Samsun Akaryakıt Depolama A.Ş adı altında ortak işletim şirketi kuruldu. Bugün bu oluşum sayesinde terminal kapasitesi iki katına çıkmış olup, tesisin kurulduğu günden itibaren sahip olduğu ileri teknoloji korunarak gelişme sağlandı. Toplamda 8 milyon TL'ye ulaşan tüm yeni yatırımlarla terminale 8 tank daha ilave edildi ve kapasitesi 40.000 metreküpe çıkartıldı "dedi. Taşkıran ayrıca "Tüm bu yenileme ve geliştirme çalışmaları birbuçuk yıl gibi kısa bir sürede yapıldı ve bu esnada tesis hizmet vermeye devam etmesine rağmen zaman kayıplı iş kazası meydana gelmedi. Bu da her iki firmanın bu standartlara ne kadar çok önem verdiğinin ve iyi uyguladığının bir göstergesidir" diye ekledi.

Shell&Turcas İkmal Müdürü İrem Ünlü, "Shell&Turcas olarak Türkiye'de 12 terminalden oluşan geniş bir dağıtım ağına sahibiz. Yıllar içerisinde Türkiye'nin her yerine modern teknolojiyle üretilmiş yakıtları yaymak amacıyla yatırımlarımızı sürdürdük ve 2006 yılından bu yana da çalışmalarımıza hız vererek tank kapasitemizi %106 artırdık ve toplamda 452 bin metreküp'e çıkardık. Bugün duyurusunu yaptığımız SADAŞ terminali sayesinde Karadeniz bölgesinde yer alan pek çok bayimize daha da yakın olmaktan çok memnunuz. Türkiye'nin birçok noktasında sunduğumuz farklılaştırılmış ürünlerimizi artık Karadeniz'deki müşterilerimize de sunabiliyor olacağız" dedi.

Shell&Turcas adına konuşan İcra Kurulu Başkanı George Spanoudis, "Bayilerimize daha da yakın olmak için büyük gayret gösteriyoruz ve bu kapsamda Türkiye'ye 1923 yılından bu yana yaptığımız yatırımlarımızla ülkedeki konumumuzu daha da güçlendiriyoruz. SADAŞ depolama tesisi ile Türkiye'nin stratejik açıdan Shell için ne kadar önemli bir konuma sahip olduğunu bir kez daha göstermiş oluyoruz. Bu tesisimizle birlikte bayilerimizin gelişimi ve dünya standardına erişmelerine katkıda bulunacağımıza inancım tam" dedi.

Total Oil Türkiye A.Ş. Genel Müdürü Olivier Chalvon-Demersay ise, "Total 1995'ten bu yana bölgede bulunuyor. Asya ve Avrupa arasında önemli bir geçit olması ve yüksek potansiyeli nedeniyle Karadeniz Bölgesi'nin bizim için önemi büyük. Bu nedenle Shell ve Total'ın çabalarıyla yaratılan bu sinerji ve yeni yatırımların hem her iki şirkete hem de bölgeye olumlu etkileri vardır. Diğer yandan bu yeni yatırımlar Total'ın Türkiye pazarına olan güvenini ve bizim bölgeye olan bağlılığımızı göstermektedir" dedi.

Daha sonra tesiste gerçekleştirilen bir kurdele kesim töreniyle resmi açılışı yapılan SADAŞ, her iki şirketin işbirliği ve en iyi uygulama olarak emsal gösterilebilecek çalışması açısından da sektöre örnek bir model oluşturuyor.