Bandırma İibf Dekanı Örücü'ye İgm Üyelerinden Ziyaret

Balıkesir İl Genel Meclisi'nin CHP'li üyeleri Bandırma'ya üniversite kurulması konusunda bilgi almak için Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Edip Örücü'yü ziyaret etti.

Bandırma İibf Dekanı Örücü'ye İgm Üyelerinden Ziyaret
Balıkesir İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Namık Havutça, Ahmet Göçmez ve İsmet Koçyiğit, Dekan Edip Örücü'yü makamında ziyaret ederek fakülte konusunda bilgi aldılar. Bandırma'da fakülte ve yüksek okullarla birlikte 4 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Dekan Örücü, Denizcilik Fakültesi'nin de açılmasının Bandırma'ya üniversite kurulabilmesi için önemli adım olduğunu söyledi. Bandırma'nın bir üniversite kenti olabilmesi için öncelikle daha geniş bir kampüs alanına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Örücü, "Uzun vadede Bandırma'nın bir üniversiteye sahip olarak üniversite kenti olması mümkün. Yasal açıdan ilçelerde üniversite kurulamayacağına dair bir konu yok. Ancak bizim kampüs alanımız bir üniversitenin kampüs konuşlanması için yeterli olmaz. Bir üniversite için ortalama 8 bin dönüm kampüs alanı gerekli. Bizim mevcut alanımız 1000 dönüm ancak bunun da 170 döünümü Liseler Vadisi Projesi nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildi. 70 dönümlük bir alanda yurt yapımı için Kredi Yurtlar Kurumu'na verildi. Bizim 800 dönümlük kullanılabilir alanımız kaldı. Kampüs sınırımızda Merinos çiftliği var. Burada tarım arazisi dışında kalan araziler var. Şimdiden yapılacak bir planlamayla bir üniversite kenti olabilmek için kampüs alanının da yeterli hale getirilmesi gerekiyor. Bu arazi olayı üniversitenin yapılabilmesi için gerekli bir konu" dedi.
CHP Grup Başkan Vekili Namık Havutça, İGM üyeleri olarak üniversite konusunda üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını belirterek, "Bandırma'ya bir üniversite kazandırılması için fiziki şartlar yeterli mi? Nelere ihtiyaç var ? Biz İl Genel Meclisi'nin CHP'li üyeleri olarak bu konularda bilgi almak ve eksikler konusunda çalışma yapmak ziyaret yaptık. Üniversite konusu partiler üstü bir konu. Biz bu konuda tüm siyasi partilerdeki arkadaşlarımızın Bandırma için ellerinden geleni yapacağına inanıyoruz. Üniversite kurulması konusunda bizim katkımız olursa bundan büyük mutluluk duyarız. Biz üzerimize düşen görevleri yapmaya hazırız. Geçtiğimiz hafta Merinos'a bir ziyaret yaptık. 20 bin dönüm toplam arazinin 14 bini tarım alanı. Geri kalan arazi üniversite yapımı için devredilebilirse arazi sorunu da büyük ölçüde çözülmüş olacak. Biz konuda somut adımlar atabilirsek Bandırma olarak kazançlı çıkarız" şeklinde konuştu.