Kaman Belediyesi'nden Kilit Parke Tesisi Ve Beton Santrali

Kırşehir'e bağlı Kaman ilçe belediyesi, kendi imkanlarıyla günlük bin metre kapasiteli kilit parke üretim tesisinin temelini attı.

Kaman Belediyesi'nden Kilit Parke Tesisi Ve Beton Santrali
Hacıpınar Mahallesi çamlık arkasındaki alana kurulacak olan kilit parke ve beton santrali tesisinin temel atma töreni kurban kesimi ve dualarla gerçekleştirildi. Belediye personelinin tüm araç donanımı ve çalışanlarıyla birlikte tam kadro katıldığı temel atma töreninde bir açıklama yapan Belediye Başkanı Erhan Talu, tesisin Nisan ayında tamamlanarak hizmete gireceğini belirtti.
Toplam 10 Bin metrekare alan sahip tesisin bin 200 metrekaresinin kapalı alan olarak inşa edileceğini belirten Başkan Talu, "Tesisimizin öncelikle Kaman'ımıza ve Kırşehir'imize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Günlük kapasitesi bin metre olacak olan tesisimizde kilit parke, bordür, briket ve beton elemanlarının üretimi gerçekleştirilecek. 1 Milyon 300 Bin TL'ye mal edeceğimiz tesisimizin makine teçhizatına 650 bin TL harcadık ve geriye kalanını da inşaat ve depolama alanı için harcanacak. Buradan üreteceğimiz kilit parke ve beton elemanlarını öncelikle ilçemizin Kaman'ın tüm yollarının yapımında kullanacağız" dedi.
Artan üretimi de gelen talepler doğrultusunda çevre belde, ilçe ve il belediyelerine uygun fiyatlarla satabileceklerini vurgulayan Talu, "Sanayi yönünden oldukça fakir olan ilçemizde böyle bir tesisi kazandırmak bizim için çok önemlidir. İnşallah bu yatırım diğer yatırımların öncüsü olacaktır. Tam otomasyon sisteminde olacak tesisimizde 3-5 kişide istihdam edilebilecek" şeklinde konuştu.