Başkan Güzelbey, Mevlid Kandilini Kutladı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Güzelbey mesajında, "Peygamber efendimizin dünyaya gelişlerini ifade eden Mevlid-i Nebevi, asırlardır milletimiz tarafından 'Mevlid Kandili' olarak kutlanmaktadır. Mevlid adıyla, yüzyıllardır sevinçte, tasada, doğumda, ölümde okunması bu geleneğin bugün de canlı bir şekilde devam etmesi, Peygamber Sevgisi etrafında teşekkül eden milli ruhun ifadesidir. Yüce dinimiz, huzurlu ve mutlu dünyanın en büyük hayat kaynağıdır" dedi.
"Takip ettiğimiz geleneğin gücü ve bunun hala milletimizin gönlünde dipdiri yaşaması, gelecek için bizleri umutlandırmaktadır" diyen Başkan Güzelbey, "Yüzyıllardır görülmüştür ki Türk Milleti inançlıdır, hoş görülüdür, dini inançlarını bir kavga konusu olarak değil, barış ve huzur kaynağı olarak görmektedir. Peygamberimiz, kargaşa ortamında, insanlık için bir güneş olmuş, çirkinlikleri güzelliklere çevirmiştir. İnsanlık O'nun getirdiği yüce değerler ve prensipler doğrultusunda büyük medeniyetler kurmuş,
kaybedilen haklarına kavuşmuş, özünde var olan yüce değerlerin farkına varmış, kadın erkek Allah'ın ve toplumun huzurunda eşit olmanın mutluluğunu tatmıştır" ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Tüm insanlığın Mübarek Mevlit Kandilini tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.