Tedak Yönetimi'nden Gümüşhane Valisi Salihoğlu'na Ziyaret

Trabzon Dağcılık ve Tenis Kulübü (TEDAK) Başkanı Ali Melih Tankutay ve yönetim kurulu üyeleri Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Tedak Yönetimi'nden Gümüşhane Valisi Salihoğlu'na Ziyaret
Ziyarette Vali Salihoğlu'na, Gümüşhane'nin Zigana Dağı'nda 25 Ocak 2009 tarihinde çığ düşmesi nedeniyle hayatını kaybeden TEDAK üyesi 10 dağcı için yaptırılan anıt ve anma programına destekleri nedeni ile plaket ve Zigana Limni Gölü fotoğrafı sunuldu.
Vali Enver Salihoğlu, TEDAK yönetim kurulu üyelerini görmekten memnun olduğunu söyleyerek "Geçen yıl yaşanan çığ felaketinde şehit olan 10 vatan evladını rahmetle anıyorum" dedi.
Öte yandan 25 Ocak 2009 tarihinde Zigana Dağı'nda meydana gelen çığ faciasında 10 kişinin ölümünde kusurları bulunduğu iddiasıyla Trabzon Tenis, Dağcılık ve Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) yönetim kurulu üyesi 5 kişi hakkında "Taksirle adam öldürme ve yaralama" iddiasıyla Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle kamu davası açılmıştı. Davanın ilk duruşması 18 Mart 2010 tarihinde yapılacak.