İmam Hatip Lisesi'nde 'Bitirilemeyen Çile'

Kütahya Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2009 Haziran ayında başlatılan güçlendirme çalışmaları 100 günü aşan gecikmeye rağmen bitirilemedi

İmam Hatip Lisesi'nde 'Bitirilemeyen Çile'
Kütahya Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2009 Haziran ayında başlatılan güçlendirme çalışmaları 100 günü aşan gecikmeye rağmen bitirilemedi. Çalışmaların gecikmesine 550 dolayında öğrenci velisi büyük tepki gösterdi.
Tepkilerin büyümesi üzerine Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Ersoy'u da yanına alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi ile AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı çile çeken öğrenci ve yöneticileri okulda ziyaret etti.
Ziyarette hazır bulunan müteahhitten hiç değilse sınıflar, yatakhane, teknoloji sınıflarıyla etüd çalışmasının yapıldığı bölümlerin ampullerini takarak elektriğe kavuşmalarını, yöneticilerin bulunduğu idari bölümdeki telefonların da işler hale getirmesini istedi, bununla ilgili tutanak tuttu. Ancak 22 Şubat 2010 Pazartesi günü için verilen sözler yine tutulmadı, veliler ve okul yöneticileri çile çekmeye devam etti.
Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Ersoy, kendilerine söz veren müteahhide bir türlü ulaşamadıklarını ve ne yapacaklarını şaşırdıklarını kaydetti. Ersoy," Bu kadar da olmaz" diyerek geciken güçlendirme çalışmalarına tepki gösterdi.