Bassavcı Cıhaner'ın Tahlıye Talebının 2. Kez Reddedılmesı

Erzincan Cumhuriyet Bassavcisi Ilhan Cihaner'in tahliye talebi ekinci kez reddedildi. Cihaner'in esi Muteber, kardesleri Orhan ve Gurhan Cihaner buyuk bir uzuntu yasadi.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi'na yapilan ikinci tahliye talebi faks ile Erzurum Cumhuriyet Bassavciligi'na iletildi. Talebi degerlendiren Ismail Sahin baskanligindaki 2. Agir Ceza Mahkemesi heyeti talebi reddetti.
Erzurum Adliyesi onunde basin mensuplarina aciklama yapan Cihaner'in avukati Hamit Sekman, "Tahliye talebimiz reddedildi. Diyarbakir 2. Agir ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunarak muvekkilimin yeniden tahliyesini talep edecegiz" dedi.
Mahkemenin kararinin ardindan Erzurum Barosu'nda bekleyislerini surduren Cihaner'in esi Muteber, kardesleri Orhan ve Gurhan Cihaner buyuk bir uzuntu yasadi.
Erzurum 2. Agir Ceza Mahkemesi'nce verilen red karari ve gerekcesi soyle:
"Erzurum Cumhuriyet Bassavciligi'nin CMK 250 maddesi ile yetkili 23 Subat 2010 tarih ve 2010-329 sayili yazisi ekindeki supheli Ilhan Cihaner, vekili avukat Turgut Kazan, 22 Subat 2010 tarihli dilekce muvekkilinin tahliyesini talep etmis olup, CMK 250 maddesince yetkili Cumhuriyet Bassavci Vekili Taner Aksakalli'nin 'suphelinin aleyhine olan delillerin buyuk cogunlukta toplanmis ve sabit ikametgah sahibi olmasi nedeniyle yurt disina cikma yasagi konularak tahliyesine karar verilmesi talep ve mutala
olunur' seklindeki yazili gorusu dogrultusunda mahkememize gonderilen 2010-329 sayili sorusturma dosyasi incelendi. Silahli teror orgutune uye olma, birden fazla kisi ile tehdit, iftira kamu gorevlisinin resmi belgede sahteciligi suclarindan mahkememizce 17 Subat 2010 tarih ve 2010-10 sorgu, 2009-976 sorusturma sayili tutuklama muzekkereleri tutuklanmasina karar verilen ve halen Erzurum H Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumu'nda tutuklu bulunun supheli Ilhan Cihaner hakkinda verilen kararda suclarin CMK'nin 100-3
maddesindeki suclara yonlik olmasi, kuvvetli suc suphesinin varligi, mevcut delil durumu, tutuklu kaldigi sure delillerin karartma suphesi bulunmasi nazara alinarak CMK'nin 100-1, 2, 3 maddeleri ve CMK'nin 251-2 maddesi uyarinca tahliye talebinin reddine suphelinin tutukluluk halinin devamina, sorusturma rdosyasinin Erzurum Cumhuriyet Bassavciligi'na tevdiine karar verildi."