Bakan Ergin: 'Devam Eden Soruşturmalarla İlgili Değerlendirme Yapmam'

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 'Balyoz Darbe Planı' soruşturması kapsamında dün yapılan gözaltılara ilişkin, 'Devam eden soruşturmalarla ilgili herhangi bir değerlendirme yapmam. Yargıdaki faaliyettir, hepimiz sabırla bekleyeceğiz' dedi.

Bakan Ergin: 'Devam Eden Soruşturmalarla İlgili Değerlendirme Yapmam'
Brüksel'den dönen Bakan Ergin, Ankara'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi. Ergin, Cumhurbaşkanı Gül'ün yargı organlarıyla yaptığı görüşmelerin hatırlatılması üzerine, "Sayın Gül, bizi de davet etmiş. Gidince anlayacağız" şeklinde konuştu.

Bakan Sadullah Ergin, "Balyoz Darbe Planı" soruşturması kapsamında gözaltına alınanlarla ilgili olarak ise, "Devam eden soruşturmalarla ilgili herhangi bir değerlendirme yapmam. Yargıdaki faaliyettir, hepimiz sabırla bekleyeceğiz" dedi.
Tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in, Erzurum'dan İstanbul'a gönderilen soruşturma dosyasına yetkisizlik kararı verilmesiyle ilgili olarak da Ergin, "Hepsi yargı faaliyetidir. Hepsini saygı ile takip edip, sürecin sonunu beklemek gerekir" ifadelerini kullandı.