Shell Eco-marathon 2010'da Eskişehir'den 3 Okul Yarışacak

Daha az yakıtla çalışacak araç tasarlama ve üretim üzerine kurulu 'Shell Eco-Marathon 2010 Yarışması'na Türkiye'den katılacak 17 ekip arasında Eskişehir'den üç okulun yer aldığı bildirildi.

Shell Eco-Marathon 2010 Yarışları için Türkiye'deki liseler ve üniversitelerden 20 ekip başvuruda bulundu. Uluslararası jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Türkiye'den 17 proje yarışmaya hak kazandı.
4-7 Mayıs 2010 tarihinde Almanya'nın Berlin kentinde gerçekleştirilecek olan 'Shell Eco-Marathon 2010 Yarışması'nda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi de 25 ülkeden 221 tasarım ve üretimle yarışacak.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi 'Hidromobil' ekibi, bu seneki Shell Eco-Marathon 2010'ya hidojenle çalışan ''Hidroana ERA'' adlı araçla katılacak. 'Prototip' kategorisinde Türkiye'yi temsil edecek ekiplerden olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi üyeleri de, hidrojenle çalışan ''Osmangazi'' isimli araçlarıyla yarışmaya katılacak.
Eskişehir Atatürk Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri ise, benzinle çalışan ''Atames'' isimli araçla yarışacak.
Türk gençleri, yarının akıllı araçlarından oluşan projelerinin tasarım ve atölye çalışmalarına şimdiden başladı. Tasarlanan araçlar, geleceğin otomobillerini andıran "prototip" ve dış görünüş olarak yol amaçlı normal otomobillere benzeyen, ancak bugünün sınırlı olanaklarına rağmen enerjinin optimum kullanımını hedefleyen "urban" olmak üzere iki ayrı kategoride yapılacak. 2010 yılında 'prototip' kategorisinde 153, 'şehir arabaları' kategorisinde ise 68 aracın yarışacağı açıklandı.