Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sinop Üniversitesi Merkez Laboratuvar Ve Ek Dersliklerinin Temel Atma Töreninde Konuştu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sinop'un huzurunun Türkiye'ye örnek olması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sinop Üniversitesi Merkez Laboratuvar Ve Ek Dersliklerinin Temel Atma Töreninde Konuştu
Cumhurbaşkanı Gül, Sinop Üniversitesi merkez laboratuvar ve ek dersliklerinin temel atma törenine katıldı. Kemalettin Sami Paşa Kapalı Spor Salonu'nda yapılan törende konuşan Gül, üniversiteleri çok desteklediklerini belirtti. Devlet olarak YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile beraber Sinop'a geldiğini kaydeden Gül, Sinop Üniversitesi'ne yeni kampus kazandırılması için gerekli talimatı verdiğini dile getirdi. Türkiye'nin tüm illerinde üniversite olduğunu kaydeden Gül, bunu çok önemsediğini ifade etti. Üniversitelerin bir yarış içinde olduğunu, bu yarışta Sinop Üniversitesi'nin de yer alması gerektiğini vurgulayan Gül, temeli atacağı laboratuvarın önemine değindi. Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu: "Bir ili güçlü yapan, gelişmesinde en çok rol oylanan üniversitelerdir. Sinop Üniversitesi de ilin gelişinde rol almalı. Sinop'un gelişmesini turizm ve eğitimde görüyorum. Yerli ve yabancı turist sayısında büyük bir artış olmuş. Bu şehrin geleceğinin iyi planlanması konusunda üniversitenin çok yardımcı olmasını istiyorum. Burası bir huzur kenti, burada çok büyük bir huzur var. Aldığım bilgiler bu yönde. Bundan büyük bir memnuniyet duydum. Sinop'un huzuru Türkiye'ye örnek olmalı. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte Sinop çok daha iyi anlaşılacak ve keşfedilecek. Allah'ın verdiği bu güzellikleri görmekle büyük mutluluk duydum. Buradan büyük bir memnuniyetle ayrılıyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından Sinop Üniversitesi merkez laboratuvar ve ek dersliklerinin temelini attı. Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şevket Büyükhatipoğlu, Cumhurbaşkanı'na bir plaket takdim etti.
Törende Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Sinop Valisi M. Hakan Güvençer, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Garnizon Komutanı Jan. Albay Osman Akış, AK Parti Sinop Milletvekilleri Abdurrahman Dodurgalı ve Kadir Tıngıroğlu, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay da hazır bulundu.