Yangında Ölen Aile Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi

Eskişehir'de, 5 katlı bir apartmanda çıkan yangında hayatını kaybeden bir çift ile kızları gözyaşları arasında toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre, Alanönü Mahallesi Babür Sokağı'ndaki Sema Apartmanı'nın 5. katında çıkan yangında hayatlarını kaybeden Ali İhsan Balaban (47), eşi Nuray Balaban (43) ve kızları Melike Balaban'ın (18) cenazeleri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Bunun üzerine Balaban çifti ve kızlarının cenazeleri, son görev için Gökmeydan Mahallesi'ndeki Ziya Paşa Camisi'ne getirildi. NATO Petrol Hattı Tesisleri'nde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Ali İhsan Balaban, fabrika işçisi eşi Nuray Balaban ve Yunus Emre Lisesi 11. sınıf öğrencisi kızı Melike Balaban'ın cenazeleri, ikindi namazına müteakip aynrı ayrı kılınan cenaze namazlarının ardından Asri Mezarlık'ta defnedildi. Cenazede Balaban ailesinin yakınları ve Melike'nin sınıf arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.
Öte yandan, ölen ailenin gece başka bir yerde kaldığı için yangından kurtulduğu öne sürülen ve polisin şüpheli sıfatıyla gözaltına aldığı üniversite öğrencisi oğulları M.B.'nin emniyetteki sorgusunun sürdüğü bildirildi. Balaban ailesinin kömür sobasıyla ısındığı evlerinde meydana gelen yangının çıkış sebebinin tespiti için de çalışmaların sürdürüldüğü açıklandı.