Köse Halk Eğitim Merkezi Kursiyerleri Eserlerini Sergiledi

Gümüşhane'nin Köse ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce 60. Yıl Yatılı Bölge Okulu salonunda Gümüş Tel Kırma ve Ev Mefruşatı sergisi açıldı.

Köse Halk Eğitim Merkezi Kursiyerleri Eserlerini Sergiledi
Sergi açılışına Köse Kaymakamı Abdullah Seçkin Koçak, İlçe Jandarma Komutanı Ali Şahiner, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, ilçe kurum ve kuruluşların daire amirleri katıldı. Açılışta kursiyerler, yapmış oldukları el emeği, göz nuru eserlerini sergilediler. Sergi açılışında konuşan Kaymakam Koçak, "İçinden çıktığı toplumun duygularının, geleneklerinin, kültürel özelliklerinin, tarihinin, sosyal ve ekonomik durumunun aynası olan el sanatları kursunun açılışı için buradayız. İnce zevkin, sabrın ürünü olan el sanatı ürünleri, geçmişte olduğu gibi bugün de insandan insana duygu alışverişini, değer paylaşımını sürdürmektedir. Çırağın ustaya olan saygısı bizim kültürümüzde önemli bir anlayıştır. Çıraklığı ve kalfalığı aşmadan usta olamamak, iş kapısı olması itibariyle bizim kültürümüzde vardır ve önemli değerdir. Bu gün Köse'de Halk Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu kurslarda el emeği, göz nuru el sanatları, işleyen becerikli ellerin, incelikle bakan gözlerin rehberliğinde güzel pencereler açmaya devam ediyor. Kurslarda emeği geçenleri kutluyor başarılar diliyorum" dedi.
İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Gümüş Telkari Kursu'na15, Ev Mefruşatı Kursu'na ise 16 bayan kursiyer katıldı.
Törende daha sonra kursiyerlere belgeleri dağıtıldı.