Porsche 911 GT3 kardeşinden daha yüksek bir potansiyelle geliyor

Yenilenmiş model güncellemeler ve önceki kardeşinden daha yüksek bir potansiyelle geliyor. Porsche, Mart ayındaki Geneva Motor Show'dan önce 2010 model 911 GT3'ün fotoğraflarını yayınladı.

Fark edilir ilk ayrıntılar, altı silindir boxer motorun 20bhp güç kazanımıyla 435bhp değerine çıkması ve motor kapasitesinin 3.8 litreye yükseltilmesi. Diğer göze çarpanlarsa; 0-100km çıkışın 4 saniye sürmesi ve maksimum hızın saatte 312km olarak gerçekleşmesi.
Sürüş dinamikleri geliştirilen araçta Active Suspension Management (PASM) yer alırken, 911 GT3 ilk defa standart olarak Porsche Stability Management (PSM) sistemiyle birlikte geliyor. 911 GT3'de sürücü, stabilite ve çekiş gücü ayarlarını ayrı basamaklarda ele alabiliyor. Yüksek hızlarda aerodinamik unsurlardaki iyileştirmeyle önceki GT3'e göre bu alanda da bir fark söz konusu.

Tasarımda dikkat çeken yenilikler; yeniden tasarlanan arka kanat, stop ledlerin daha açısal olması, yeni bi-xenon farlar, ön tamponda modifiye edilmiş hava ızgarası ve araç içi panelden ayarlanabilen ön kanat.

Porsche 911 GT3 kardeşinden daha yüksek bir potansiyelle geliyor