Köy yolları kapanmaya başladı

Bitlis Valiliği kentte hafta sonu etkili olan kar yağışı ve tipinin ardından 23 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi.

Açıklamada, kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız yürütüldüğü bildirildi. Meteoroloji İşleri Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde kar kalınlığının 32 santimetre, yükseklerde ise 40 santimetre olduğunu bildirildi.
Yetkililer, yüksek kesimlerde çığ tehlikesinin de bulunduğunu kaydetti.
BOLU
Bolu'da sabah saatlerinde başlayan ve etkisini artıran kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oluyor. D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde etkili olan yağışın ardından kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Karayolları ve bölge trafik ekiplerinin çalışmalarını aralıksız yürüttüğü D-100 kara yolunda araçların yavaş ilerlemesi sebebiyle zaman zaman yığılmalar yaşanıyor.
ÇANAKKALE
Çanakkale'de kar yağışıyla birlikte etkili olan poyraz fırtınası, havanın soğumasına yol açtı.
Kent genelinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağış, kar ve karla karışık yağmur şeklinde devam ediyor. Poyraz fırtınasının da etkili olduğu Çanakkale'de hava sıcaklıkları düştü. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının gün boyunca aralıklarla devam edeceğini bildirdi. Kuzey yönünden esen ve saatteki hızı 48 kilometre olan rüzgarın hızının, gün içinde 60 kilometreye ulaşacağı bildirildi.
Kentte, günün en yüksek sıcaklığının 3, gece ise eksi 3 derece olmasının beklendiği ifade edildi.
TEKİRDAĞ
Tekirdağ ve ilçelerinde, sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığının eksilere düşmesiyle kent merkezinin bazı kesimlerinde buzlanma görülüyor.
Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü, kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışının yarın da süreceğini belirtti. Kar yağışının ardından kentte parçalı bulutlu havanın görüleceğini belirten yetkililer, eksi 1 derece olarak ölçülen hava sıcaklığının kar yağışının ardından 6 dereceye kadar yükseleceğini kaydetti.
Trafik ekipleri, araç sürülerini yanlarından zincir bulundurmaları konusunda uyararak, dikkatli olmalarını istedi.
KIRKLARELİ
Kırklareli'ne bağlı Demirköy ilçesinde kar kalınlığı 2, Mahya Tepe'de 10, Dereköy köyünde 5 santimetreye ulaştı.
Karayolları 15. Şube şefliği ekipleri, Türkiye İle Bulgaristan'ı birbirine bağlayan Dereköy Sınır Kapısı yolunu açık tutmak için aralıksız karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.
Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise hava sıcaklığının akşam saatlerinde eksi 3 dereceye kadar düşeceğini, kar yağışının yarın Kırklareli'ni terk etmesinin beklendiğini bildirdiler.