Yayıncılardan Fidan Han'a Tam Not

Bursa'nın en önemli eserlerinden biri olan Fidan Han'ı kitapçılar çarşısına dönüştürmeyi planlayan Büyükşehir Belediyesi önemli bir adım daha attı

Yayıncılardan Fidan Han'a Tam Not
Bursa'nın en önemli eserlerinden biri olan Fidan Han'ı kitapçılar çarşısına dönüştürmeyi planlayan Büyükşehir Belediyesi önemli bir adım daha attı. Tarihi hanı gezen İstanbul ve Ankara'daki yayınevlerinin temsilcileri, projede yer almayı sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi.
Metis, Pan, İz, Timaş, Türdav, Şule, Nüans, Diyanet, Doğu Kütüphanesi ile Arkeoloji ve Sanat Yayınları gibi Türkiye'nin önde gelen yayınevlerinin temsilcileri, Fidan Han'a hayran kalırken, Büyükşehir Belediyesi'nin projesini ise Türkiye'de ilk olabilecek bir çalışma olarak değerlendirdi. Yayınevleri temsilcileri, projenin bir an önce hayata geçmesi ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirtti.
Bu arada, Bursa'ya davet edilen diğer yayınevlerinin temsilcileri de 27 Şubat'da başlayacak Kitap Fuarı için şehre gelerek Fidan Han'da incelemelerde bulunacak.
50'si üstte, 48'i altta olmak üzere toplam 98 odası bulunan Fidan Han'ın bugünkü durumu hakkında heyete Büyükşehir Belediyesi Projeler Koordinatörü Aziz Elbas tarafından bilgi verildi. Elbas, proje kapsamında Fidan Han'da fiziki bir takım düzenlemeler ve restorasyonlar yapılacağını söyledi. Tarihi Han'a ekonomik hareketlilik kazandırmak amacıyla kuzeyden bir giriş açmayı planladıklarını kaydeden Projeler Koordinatörü Elbas, dükkanların kullanımı konusunda da bir proje hazırlayarak Bursa Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'na sunacaklarını bildirdi.
Fidan Han'daki tüm dükkanları dolaşan ve hem alan büyüklüğü hem de işlevsellik bakımından inceleyen yayıncılara, daha sonra Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Fidan Han, hanlar bölgesi ve kitapçılar çarşısı projesi hakkında bilgi verildi.
Yürütülen çalışmalar sayesinde tarihi bölgenin eski hareketliliğine kavuştuğuna dikkat çeken Altepe, "Bursa'da kitapçıların ortak bir faaliyeti yok, çünkü ortak bir mekanları yok. Fidan Han kitapçılar çarşısı olduğunda hem kitapçılar için ortak bir mekan oluşacak, hem de Büyükşehir Belediyesi'nin eli sürekli burada olacak. Biz buradan dükkan alarak elimizi taşın altına koyduk. Gerekirse daha da alacağız. Belediyemizin sosyal ve kültürel etkinlikleri için bu mekanı kullanacağız. Dolayısıyla tanıtım konusunda belediyemizin imkanlarını da seferber etmiş olacağız" diye konuştu.