Çocuk Anjiografi Ünitesi Türkiye'de Tek

Erciyes Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Mustafa Eraslan Çocuk Hastanesi'ne kurulan Çocuk Anjiografi Ünitesi, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof

Çocuk Anjiografi Ünitesi Türkiye'de Tek
Erciyes Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Mustafa Eraslan Çocuk Hastanesi'ne kurulan Çocuk Anjiografi Ünitesi, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ruhan Düşünsel, Tıp Fakültesi Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Muhammet Güven, iş adamı Mustafa Eraslan ile öğretim üyelerinin hazır bulunduğu törenle hizmete açıldı.
Kayseri Valisi Mevlüt Bilici kurdele kesimi sırasında yeni açılan birimin Türkiye ve Kayseri için önemli olduğu belirterek artık üniversite okumak için yurtdışına gitmenin gerekli olmadığını söyledi. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi Narin ise hizmete açılan merkezle ilgili bilgiler verdi. Prof. Dr. Nazmi Narin, "Merkezimiz bünyesinde açılışını yaptığımız çocuk anjiyo ünitesinin diğerlerinden bir farkı var. Burası hibrid yöntemle çalışıyor yani aynı zamanda ameliyat yapabilecek donanımdadır. Ünitede henüz yapılanmakta olan faaliyete sokmadığımız ilave bir yoğun bakım ünitesi, ilave bir kalp ameliyatı ünitesi daha var. Bunların iç donanımları sağlandıktan sonra zaten Türkiye'nin tek merkezi olan ünitemizi, Avrupa'nın sayılı çocuk kalp hastalıkları merkezi konumuna geleceğiz" dedi.
Prof. Dr. Nazmi Narin, " Yoğun bakım ve ameliyatın iç donanımlarının sağlanması için hayırseverlerimizden söz aldık. Yoğun bakım ünitesi ve ameliyathanenin iç donanımlarını da sağladıktan sonra dünyada sayılı merkezler arasında olma rüyamız büyük oranda gerçekleşecek" dedi.