Ünver, Kültür Ve Tarih Araştırmaları Dergisi Yazarları İle Buluştu

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,düzenli bir şekilde yayın hayatını sürdüren ve Nevşehir Belediyesi'nin kültür yayınları arasındaki 'Geçmişten Geleceğe Nevşehir Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi'nin Nevşehir'in prestiji haline geldiğini söyledi

Ünver, Kültür Ve Tarih Araştırmaları Dergisi Yazarları İle Buluştu
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,düzenli bir şekilde yayın hayatını sürdüren ve Nevşehir Belediyesi'nin kültür yayınları arasındaki "Geçmişten Geleceğe Nevşehir Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi"nin Nevşehir'in prestiji haline geldiğini söyledi.
Nevşehir Belediyesi tarafından yayımlanan ve Türkiye genelinde belediyelerin kültürel manada yayınladığı en uzun ömürlü dergisi konumundaki Geçmişten Geleceğe Nevşehir Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi'nin Yayın Kurulu üyeleri ve dergi yazarlarının onuruna Nevşehir Konağı'nda yemek veren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,derginin ilk yayınlandığı dönemde birkaç sayı sonrasında yayın hayatının biteceğine yönelik spekülatiflere rağmen, Geçmişten Geleceğe Nevşehir Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisi'sinin 12. baskısını yaptığını söyledi.
Nevşehir'de belediyeciliğin artık klasik anlayıştan öte sosyal belediyecilik kurallarına uygun bir yapılanma içerisinde ortaya konulmaya özel bir çaba harcandığını kaydeden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, tarihinde köklü uygarlıklara ev sahipliği yapan Nevşehir'de bir dergi yayınlamanın gazetecilik yaşamı boyunca da en önemli hedefleri arasında yer aldığını söyledi.
Bu kapsamlı bir çalışmaya başladığında, derginin birkaç sayı sonrasında yayın hayatını tamamlayacağına yönelik yaygın bir spekülasyonun yapıldığını hatırlatan Ünver "Allah'a şükürler olsun ki 12. sayımızı yayınladık ve 13. sayının da matbaadan gönderilmesini bekliyoruz.Bu dergi Nevşehir'in prestiji haline gelmiştir.Zengin bir kültüre sahip olan bölgemizdeki ,her türlü kültürel olgu oldukça başarılı bir şekilde dergiye yansıtılıyor.Bunda dergimizin yayın kurulu ve yazarlarının büyük payı var.Sizlere çok teşekkür ediyorum.Yurt içerisinde bir çok bilim adamı,akademisyen ve çeşitli meslek grubundaki kişiler dergimizin adeta tutkunu haline geldi.Biraz dergi geciktiğinde beni arayıp derginin geciktiğini belirtip,böyle bir derginin kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması yönünde önemli bir fonksiyon oluşturduğunu ifade ediyorlar.Sadece birinci sayımızdan tam 110 bin baskı yaptığımızı söylemek isterim.Bu denli ilgi gören bir dergiye sahip olmanın sevincini yaşıyoruz."dedi.
Derginin bundan sonraki sayılarında ayrıca İngilizce olarak da baskı planladıklarını belirterek,bunun alt yapı çalışmalarının oluşturulduğunu vurgulayan Ünver "Bazı ulusal düzeyde yayınlanan dergiler örneğindeki gibi Geçmişten Geleceğe Nevşehir Kültür ve Tarih Araştırmaları Dergisinde bundan sonraki yayınlarında ,Türkçe olarak dile getirilen ve anlatılan kültürel ve tarihsel değerlerimiz ile ilgili yazıların hemen yanına İngilizce olarak da çeviri yapacağız. Böylece dergimizde uluslar arası bir değer kazanacak" dedi.