Merkez Bankası Başkanı Yılmaz'dan Başkan Durak'a Ziyaret

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'a, Adana Sanayi Odası'nda (ADASO) düzenlenen konferansa davetli olmadığı için katılamayacağını söyledi

Merkez Bankası Başkanı Yılmaz'dan Başkan Durak'a Ziyaret
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'a, Adana Sanayi Odası'nda (ADASO) düzenlenen konferansa davetli olmadığı için katılamayacağını söyledi. Durak, "Belediyemizi nazik ziyaretiniz için size teşekkür ediyorum. Özür dilerim konferansınızı izleyemeyeceğim. Çünkü davet edilmedim. Ümit Özgümüş için galiba halen seçim bitmemiş" dedi.
Türkiye'nin para politikalarını anlatmak üzere Adana'ya gelen Merkez Bankası Başkanı Yılmaz Durmuş, Valilikten sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı makamında ziyaret etti.
Ziyaret dolayısıyla Yılmaz'a teşekkür eden Başkan Durak, ADASO'da vereceği konferansa katılamayacağı için özür diledi. Başkan Durak, "Nazik ziyaretinizden mutlu oldum. Ancak konferansınıza davetli olmadığımdan dolayı katılamayacağım için üzgünüm. ADASO Başkanı Ümit Özgümüş, yerel seçimlerde 2. kez karşımda aday oldu. Yine kazanamadı. Herhalde Özgümüş için seçimler bitmedi. Sanıyorum bu nedenle konferansınıza davet edilmedim" şeklinde konuştu.
Ziyaret sırasında Adana Havaalanı konusuna da değinen Başkan Durak, havaalanının taşınacağı konusunun yıllardır konuşulduğunu anlattı. Adana Havaalanı'nın tarihinde birgün dahi kapanmadığına dikkat çeken Durak, "Adana Havaalanı ilaveyle daha fonksiyonel hale gelebilir. Adana Havaalanı varken, hemen yanıbaşımızdaki Mersin'e havaalanı yapılması lükstür, israftır, günahtır. Türkiye bu kadar zengin değildir" dedi.