Kayso'da 'Aile İçi İletişim' Semineri

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak'ın eşi Müjgan Boydak tarafından Kayseri Sanayi Odası'nın da desteği ile 'Aile İçi İletişim' konulu seminer düzenlendi.

Kayso'da 'Aile İçi İletişim' Semineri
Kayseri Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminere Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asuman Akdoğan konuşmacı olarak katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Müjgan Boydak, aile içi iletişimin önemine değinerek, "İletişim tekniklerini ve yöntemlerini aile üyelerinin, özellikle de anne-babanın mutlaka öğrenmesi, ailede daha sıcak ilişkiler kurulmasına yardımcı olacaktır" dedi.
İki insanın birlikte yaşayabilmesi için karşılıklı anlayışın olması gerektiğini ifade eden Müjgan Boydak, "iki insanın aile ortamında, birlikte yaşamak için bir araya geldiğinde, bu ortamdan önceki alışılagelmiş davranışlarını değiştirmesi gerektiği ve aile ortamına uyumlu davranışlar geliştirmek zorunda olduğu açıktır" şeklinde konuştu.
Sunumunu yapmak üzere kürsüye gelen Prof. Dr. Asuman Akdoğan, aileyi toplumun temelini ve sürekliliğini sağlayan önemli bir sosyal kurum olarak tanımlarken, mutlu bir aile ortamının hayattan beklentiler arasında ilk sıralarda yer aldığını söyledi.
Aile tipleri, ailenin fonksiyonları ve temel gereksinimleri gibi konularda katılımcılara bilgi veren Prof. Dr. Akdoğan, aile içindeki iletişimin sağlıklı olması durumunda, eşlerin ve çocuklarında iletişim becerilerinin gelişeceğini, aksi taktirde birçok olumsuz sonuç yaşanabileceğini hatta şiddet, kavga, saldırganlık, huzursuzluk, kötü alışkanlıklar ve aile birliğinin bozulması gibi arzu edilmeyen sonuçlarla karşı karşıya kalınabileceğini sözlerine ekledi.