Kaymakamdan Sigara Bırakana Takım Elbise, Bırakmayanı İhbar Edene Cumhuriyet Altını

Adana'nın Tufanbeyli ilçe kaymakamı Cevat Uyanık, sigarayı bırakana takım elbise, söz verdiği halde sigara içmeye devam eden kişileri ihbar edenleri de cumhuriyet altını ile ödüllendireceğini açıkladı.

Kaymakamdan Sigara Bırakana Takım Elbise, Bırakmayanı İhbar Edene Cumhuriyet Altını
Tufanbeyli'de memurlar ile bir etkinlikte biraraya gelen Kaymakam Uyanık, sigara içen memur ve müdürleri tek tek tespit ederek onların cebindeki sigara paketlerini aldı ve onları sigara bırakmaya ikna etti.
Kaymakam Uyanık, Tapu ve Kadastro Müdürü Ömer Çakır, Tapu ve Kadastro memuru Osman Dumrul, memur Ahmet Kanyılmaz, Milli Emlak memuru Osman Berksoy vatandaşlardan Mustafa Alyörük ve Ahmet Özkan'dan sigarayı bırakma sözü aldı. Uyanık, sigara bırakma iradesi gösterenleri takım elbise ile ödüllendireceğini kaydetti. Uyanık, sözünü tutmayanlar için de bir yöntem buldu. Sigara bırakmak için söz veren ancak hala devam eden kişileri ihbar edenlere de cumhuriyet altını ile ödüllendirme sözü verdi. Uyanık, böylece sigarayı bırakmak isteyenlerin üzerinde bir baskı olacağını ve bırakacaklarını söyledi.

İnsanları sigaranın zararlarına karşı uyarmak ve dikkatleri bu konuya çekmek için böyle bir uygulama başlattığını belirten Kaymakam Uyanık, "Her dakikada dünyada binlerce kişi sigaraya bağlı hastalıklardan ölüyor. Hatta birçok kişi sigara sebebiyle sakat kalıyor. Bunların önüne geçmek daha sağlıklı yaşamak için sigarayı bırakmamız gerekiyor. Bu girişimle, bir kaç kişiyi bile sigarayı bırakmaya ikna etmek beni çok mutlu edecek. Tek amacım insanların daha sağlıklı yaşamasıdır. İnsan göz göre göre kendi bedenine zarar vermemeli" diye konuştu.

Tiryakiler sigara bırakarak takım elbiselerini almak isterken ihbarcılar da sigara bırakma sözü veren memurları sık sık kontrol ediyorlar. İhbarcılar şimdi cumhuriyet altınını alabilmek için ellerinde cep telefonu, memurları gizlice takip ediyorlar.