İmam Hatip Lisesi'ne Güçlendirme İncelemesi

Kütahya Simav'da Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip lisesinde üç buçuk ay önce başlayan güçlendirme çalışmalarının söz verilen tarihte bitirilememesi velilerin tepkisine yol açtı

İmam Hatip Lisesi'ne Güçlendirme İncelemesi
Kütahya Simav'da Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip lisesinde üç buçuk ay önce başlayan güçlendirme çalışmalarının söz verilen tarihte bitirilememesi velilerin tepkisine yol açtı. Velilerin tepkisini dikkate alan Simav İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi ile AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı okula giderek devam eden çalışmaları yerinde inceledi.
Okulun yatakhane ve dershanelerinde elektrik olmadığını, bilgisayar teknolojisi bölümünün de hazır olmadığını gören İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi ve AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, 4 Ocak 2010 tarihinden bu yana öğrencilerin okulda elektriksiz bir ortamda eğitimlerini sürdürmeleri karşısında şoke oldu, tutanak tutarak müteahhitten geçici de olsa yatakhane ve dersliklerdeki elektriklerin tamamlanmasını, Fen ve Bilgisayar laboratuarlarındaki elektrik sorunlarının da en geç hafgta sonuna kadar tamamlamasını istedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi ile AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı'nın İmam Hatip lisesinde gerçekleştirdiği güçlendirme incelemesine okulun Aile Birliği Başkanı Mehmet Ersoy'da katılarak destek verdi.
Yağcı, velilerin tepkisini haklı bulduklarını bildirdi. Konunun takipçisi olacaklarını ifade eden Yağcı, sözlerin yerine gelmemesi halinde yasalar çerçevesinde müteahhide yaptırım uygulayabileceklerini kaydetti. Yağcı, söz konusu güçlendirme çalışmalarıyla ilgili devletin gerekli ödeneği çıkarıp işe başlamasına rağmen müteahhidin taahhütlerini gününde yerine getirememesini hoş göremeyeceklerini bildirdi. Yasalar çerçevesinde yaptırım uygulayabileceklerini kaydetti.