Hava Ambulansı 230 Hastanın Hayatını Kurtardı

Şartların zor olduğu ve iklim koşullarının uygun olmadığı yerlerde hasta nakledilirken zamanın çok önemli olması sebebiyle Kayseri ve çevre iller için tahsis edilen 112 Acil hava ambulansı, 1 yılda 230 hasta taşıdı

Hava Ambulansı 230 Hastanın Hayatını Kurtardı
Şartların zor olduğu ve iklim koşullarının uygun olmadığı yerlerde hasta nakledilirken zamanın çok önemli olması sebebiyle Kayseri ve çevre iller için tahsis edilen 112 Acil hava ambulansı, 1 yılda 230 hasta taşıdı.
İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, hava ambulansının amacına ulaştığını belirterek, Türkiye'de en iyi ikinci rakama ulaştıklarını söyledi. Hava ambulansı uygulamasının 2009 yılının Mart ayında hizmete girdiğini hatırlatan Çetinkara, "Hava ambulansının 60 saat uçuş hakkı var. Yani bunu doldurmak zorunda. Hava ambulansımız şu ana kadar 504 saat uçuş gerçekleştirdi. Bu süre Türkiye'de en iyi ikinci süre" diye konuştu.
Hava ambulansının gerekli olup olmadığı konusunda tartışmaların yaşandığını hatırlatan İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara, "Uçuş süresi ve 230 vakanın değerlendirilmesi göz önüne alındığında, hava ambulansı uygulamasının yerinde olduğu görülüyor. Yani bir yıl içinde hava ambulansı hizmeti amacına ulaştı" ifadelerini kullandı.
Hava ambulansının şu ana kadar bir çok hayat kurtardığını anlatan Çetinkara, "Ambulansımız, 7 dakika gibi kısa bir sürede hastaya ulaşıyor ve gerekli müdahale yapıldıktan sonra hastaneye teslim ediliyor" şeklinde konuştu.