Cezaevi İçin Emeği Geçenlere Plaket Verildi

Adalet Bakanlığı tarafından Kayseri'nin Bünyan ilçesine yapılması planlanan 3 bin 100 kişilik Bölge Cezaevi arsasına ek bağış yapan veya takasa giren 16 kişiye teşekkür plaketleri düzenlenen törenle verdi

Cezaevi İçin Emeği Geçenlere Plaket Verildi
Adalet Bakanlığı tarafından Kayseri'nin Bünyan ilçesine yapılması planlanan 3 bin 100 kişilik Bölge Cezaevi arsasına ek bağış yapan veya takasa giren 16 kişiye teşekkür plaketleri düzenlenen törenle verdi.
Bünyan Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Belediye Başkanı Mehmet Özmen, İlçe Müftüsü Yusuf Uzun, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Turgut, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Karaağaç, siyasi parti ve oda başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile muhtarların yanısıra hayırsever vatandaşlar katıldı. Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, toplantıda yaptığı konuşmada Karataşlık Mevkiine yapılacak cezaevine hazine olarak ayrılan arsanın 250 bin metrekare olduğunu, hayırsever vatandaşlarında takas veya bağış yoluyla cezaevi arsasına aynı miktarda katkı sağladıklarını belirterek, "Bir ay içerisinde jeoloji etüd projesi bitecek. 900 kişinin çalışacağı cezaevi Bünyan'a büyük katkı sağlayacak. İlçe geçmişte çok fazla ihmal edildi. Şimdi güzel günler görmeye başladı. Bakanlık verilen dilekçeyi Pazartesi günü itibariyle onayladı. 'Eylül ayından beri verilen çabaları sonunda kesinleşti' diye Bakanımız Taner Yıldız açıklamıştı.Tarihi bir gündeyiz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.
Bünyan ilçe Kaymakamı Hakan Kılınçkaya da konuşmasında, "İlçe geçmişte kalkınmayı sağlayan halı sektöründe çok geriledi. Bazıları ilçeye karşı çıktı ama çok zor şartlarda bu proje onaylandı. Bir yeri kalkındıran ekonomidir. Herkes parti gözetmeksizin el ele destek verdi. En son bu aşamaya gelindi. Emeği geçenler çok sağolsun" dedi.
Konuşmaların ardından cezaevi arsasına toplam 250 bin metrekare arsa takası ve bağış yapan 16 hayırsevere plaketleri protokol tarafından verildi.