Amatem Kapılarını Açmak İçin Gün Sayıyor

Bursa'da yapımı geçtiğimiz yıl tamamlanan Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) kapılarını açmak için gün sayıyor.

Amatem Kapılarını Açmak İçin Gün Sayıyor
Osmangazi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından Ovaakça'daki 12 bin metrekarelik alana yapılan 3 katlı AMATEM binası, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Alkol ve madde bağımlısı çocukların rehabilitasyonu için 3 milyon TL harcanarak yapılan merkez, 1 yıl önce tamamlanarak İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredildi. Ancak geçen 1 yıl içinde Sağlık Bakanlığı merkeze ilgili görevlendirme yapmayınca bina atıl vaziyette kaldı. Son olarak Vali Şahabettin Harput'un konuya eğilmesi üzerine bakanlık probleme
çare bularak merkezin Devlet Hastanesi'ne bağlanmasına karar verdi. Devlet Hastanesi'ne bağlanacak olan merkezin yarısı fizik tedavi kliniği olarak, diğer yarısı da madde bağımlılarının rehabilitasyonu için kullanılacak. Teknik eksiklikleri tamamlanma aşamasında olan merkezde çalışacak personel ve yatak sayısı önümüzdeki günlerde belli olacak. Merkezin teknik ve idari eksiklerinin tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde hizmete girmesi bekleniyor.