Mehmetçik zamana karşı yarıştı

Hatay'da kartopu oynamak için evden ayrılan ve kaybolan 6 çocuğu aramak için yola çıkan 7 yüz komando, zamana karşı yarıştı.

Mehmetçik zamana karşı yarıştı
Hatay'ın Serinyol Beldesi'nde korku filmi gibi gece askerin çabasıyla mutlu sonla bitti. Kayıp çocukların ülke gündeminde olduğu bir dönemde Üçgedik Köyü'nde oturan Bünyamin Gürbüz (7), Hüseyin Can Özcan (9), Süleyman Gürbüz (15), Süleyman Numan Gürbüz (10), Halil Doğru (9) ve Harun Doğru (6), önceki gün saat 16.00 sıralarında, kartopu oynamak için 4 kilometre uzaklıktaki ormana gitti.

Bir süre orman içinde ilerleyen çocuklar, havanın aniden kararması ve yoğun kar nedeniyle yollarını kaybetti. Çocukların eve dönmemesi üzerine aileler, jandarmayı aradı.

Jandarma, gece boyunca aradığı 6 çocuğa günün ilk ışıklarıyla saat 07.00 sıralarında ulaştı. Soğuktan etkilenen çocuklar, MKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Çocukların sağlık durumları iyi.
Jandarma Alay Komutanı Albay Vedat Çolak, 700 kişiden oluşan komando ve özel harekat timleriyle çalışma yaptıklarını belirterek 'Aileler bizlere daha önce haber verseydi böyle riske girilmezdi. Karanlık, sis ve soğuk işimizi zorlaştırdı. Askerlerimizle gurur duyuyoruz'' dedi.

DAYAKTAN KORKUP SES VERMEDİK

Kaybolan çocuklardan Süleyman Gürbüz, ''Yolumuzu kaybettik. Bizi arayan köylülerin sesini duyduk. Ama dayak yiyeceğimizden korktuğumuzdan yanıt veremedik. Kendi imkanlarımızla köye dönebileceğimizi düşündük. Sonra da pişmanlık duyduk. Büyük cahillik yaptık' dedi. Hüseyin Özcan da köpeğini yanında götürdüğünü belirterek, ''Çok üşüdük. Köpeğe hepimiz tek tek sarılarak ısındık. Televizyonlarda izlediğimiz filmlerden de biraz bilgimiz vardı. Ama yine de ölebilirdik' dedi.