Marl Kardeş Şehir Heyeti Kuşadası'na Geldi

Kuşadası'nın Almanya'dan kardeş şehri olan Marl kentinden 9 kişilik bir heyet, hazırlanan program çerçevesinde dün gece saatlerinde Kuşadası'na geldi.

Marl Kardeş Şehir Heyeti Kuşadası'na Geldi
Kuşadası'nda 3 gün kalacak Marl-Kuşadası Kardeş Şehir Derneği üyesi 9 kişilik heyet, bu yıl seçilen Belediye Başkanı Werner Arndt başkanlığında düzenlenen gezi çerçevesinde Kuşadası'nı ziyaret ediyor.
Marl ile Kuşadası'nın 10 yıllık kardeş şehir ilişkileri ve işbirliğinin değerlendirilmesi amacıyla bu yıl Ekim ayında her iki şehirde yapılacak etkinlikler ve kutlama programının hazırlanması için gerçekleştirilen ziyarette, oluşturulan çalışma grupları bir dizi etkinlikte bir araya gelecek.
Ziyaret programının ilk gününde Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen'i makamında ziyaret eden Marl heyeti, çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundu. Karşılıklı hediyelerin verilmesinin ardından heyet, Kuşadası Özürlüler Köyü'nü ziyaret etti. Geçen ay hizmete giren Kuşadası Özürlüler Köyü hakkında bilgi alan 9 kişilik Marl heyeti, daha sonra Özel Ü. Naci Akdoğan Okulu ile Nermin-Metin Akar İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.
Ardından Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası İlçe Örgütünü ziyaret eden Marl heyeti, burada İlçe Başkanı Mehmet Bal ve yönetim kurulu üyeleri tarafından kabul edildi. Marl Belediye Başkanı Werner Arndt ile CHP İlçe Başkanı Mehmet Bal'ın Atatürk ve Türkiye'nin kuruluşu ile ilgili sohbetlerinin ardından, karşılıklı hediyeler verildi.
Alman heyet, 3 günlük programın ilk gününde son olarak Adnan Menderes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nun yeni kampüsünü ziyaret etti. On yıl önce Marl-Kuşadası Kardeş Şehir Derneği'ni kurarak, dernek başkanı sıfatıyla ilk kez Kuşadası'nı ziyaret eden ve kısa süre önce hayatını kaybeden Heinreich Ahlert'in adına kampüs alanında düzenlenecek park yerini inceleyen ve proje hakkında da bilgi alan heyet, daha sonra okul yöneticileri ile bir süre sohbet etti.
İl gün programını tamamlayan Marl heyeti, program kapsamında Magnesia'ya yapılacak kültür gezisine katılacak ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler yapacak.