Mhp Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu'ndan Tebrik Ziyaretleri

Milliyetçi Hareket Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, Fethiye'de partisinden seçilen belediye başkanlarına tebrik ziyaretinde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, Fethiye'de partisinden seçilen belediye başkanlarına tebrik ziyaretinde bulundu.
Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, beraberinde Muğla Milletvekili Metin Ergun, İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Fethiye İlçe Başkanı Tufan Evrenosoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile beraber sabah saatlerinde ilk olarak Eşen, Kadıköy, Kemer ve Karaçulha Belde Belediye başkanlarını ziyaret etti. Çobanoğlu, daha sonra Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'yı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, "Yerel yönetimdeki başarı, Milliyetçi Hareket Partisini geneldeki başarıya götürecek unsurlardan bir tanesi. Umarım aynı yollardan daha farklı bir noktaya geleceğiz. Bu tür ziyaretler birlikteliğin sağlanmasına büyük katkı sağlamaktadır" dedi.

"BELEDİYELER BORÇ BATAĞI İÇİNDE"
MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu ise "Üç günlük bir program için Muğla'ya geldik. İl ve ilçe başkanlarımız ile Muğla'daki belediye başkanlarımızı ziyaret ediyoruz. Bu ziyaret hem başkanlarımızı tebrik hem de belediyelerin sıkıntılarını yerinde tespit etmek için. Belediyelerimizin projelerini takip konusunda üzerimize düşeni yapmak istiyoruz. Teşkilatlarımız ve belediyeleri bir araya getirerek birlik ve beraberliği sağlıyoruz. Bizim tahminlerimize göre 2010 Kasım ayında erken genel seçimler yapılacak. Bu şekilde teşkilatlarımızı seçime hazırlamak istiyoruz. 485 belediye başkanımız ile milletimize hizmet ediyoruz. " diyen Metin Çobanoğlu, "Belediyelerimiz üstlendikleri görevle orantılı bir şekilde mali kaynaklara sahip değiller. Bu dönem iktidar partisinden belediye devralmış başkanlıkların hepsi, borç batağı içinde. Belediye başkanı devlete ödemesi gereken payları ödemezse, hemen haciz gelir. İktidar partisinin belediyeleri bu konunun dışında olduğu için, borçlanmayı bir lütufmuş gibi görüyorlar. 5 sene geçtikten sonra ödenmeyen payların üzerine faiz geldi mi, içinden çıkılmaz bir duruma giriliyor. Bizim görüşümüz, belediyeler kendi görevlerini yapabilecek mali kaynağa kavuşturulmalı ama mutlaka borçlanmayı önleyecek tedbirlerin alınması gerekiyor" dedi.