Dışişleri Bakanı Kazakistan'a gitti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kazakistan'a giderken Esenboğa Havaalanı'nda basın mensuplarının sorularına cevap verdi.

Dışişleri Bakanı Kazakistan'a gitti
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Fransa ziyaretine katılmaması yönünde Fransız makamlarından "dolaylı dahi (olsa), bir talebin söz konusu olmadığını", Dışişleri Bakanlığı kayıtlarına göre de böyle bir talebin bulunmadığını belirtti.

Davutoğlu, Kazakistan'a giderken Esenboğa Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, bir soru üzerine, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, önceki Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın Başbakan Erdoğan'a bir devlet ziyareti sırasında "Eşini buraya getirme" diye mesaj gönderdiğine ilişkin sözlerini değerlendirdi.

Bakan Davutoğlu, "Baykal'ın iddiaları" üzerine Fransız makamları ve Başbakanlığın gerekli açıklamaları yaptığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Ben o dönemde söylediğiniz gibi Başbakanlık başdanışmanıydım. Dolaylı, imalı dahi (olsa), böyle bir talep söz konusu olmamıştır. Ayrıca bugün Dışişleri Bakanlığı olarak da kayıtlarımızda herhangi bir şekilde bu tarz bir talep, bir girişim söz konusu değildir. Bunları, Türkiye'nin dış itibarını, iç siyasi polemiklerin üstünde ve dışında tutmak gerekir. Sayın Başbakanımızın ve muhterem eşlerinin saygınlığı Türkiye'nin dışarıda saygınlığı anlamına da gelir. Bu konuda herkesin dikkatli olmasında büyük fayda var."

Davutoğlu, gerekli açıklamalar Başbakanlık ve Fransa Büyükelçiliği tarafından yapıldığı için bu konuda daha fazla bir şey söyleme ihtiyacı duymadığını da bildirdi.