Ahlat'taki kayak merkezinde hareketlilik artıyor

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki kayak merkezi her geçen gün biraz daha hareketleniyor.

Ahlat'taki kayak merkezinde hareketlilik artıyor
Türkiye'nin bir çok kayak merkezi kar yokluğundan bu yıl hayal kırıklığı yaşarken, Ahlat kayak merkezinde ise bu durum fırsata dönüştü. Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan baby-lift sistemi kayak merkezi birçok ünlü kayak merkezine rağmen yerli ve yabancı onlarca kayak severleri ağırlıyor. İlçeye gelen onlarca kayakçı burada kaymanın keyfini doyasıya yaşıyor.

Tarihi ve doğal güzellikleri ile bilinen Ahlat'a Çanakkale'den geldiğini belirten Öznur Sencer isimli bayan kayakçı ise, ülkemizde bilinen kayak merkezlerine gitme fırsatı olmadığını söyledi. Sencer "Buranın hem usta hem de acemi kayak parkuru var. Ve burayı araştırarak geldik. Uludağ, Palandöken gibi bilinen kayak merkezlerine gitmedik. Burası sakin ve huzur dolu bir yer. Araştırarak geldiğimiz Ahlat çok güzel. Burada karda güzel. Kaymak için her şey mevcut. Buradakiler çok şanslı. Her yıl Ahlat'a kayak için geleceğim. Çünkü tarihi ve doğal güzellikleri ile bilinen Ahlat'ta kış sporları da gelişiyor. Bu çok önemli" dedi.

Ailece kayak sporu yapmak için Ahlat'ı tercih eden diğer kayak severler ise, büyük kayak merkezlerinin yanı sıra burayı tercih ettiklerini çünkü oradaki imkanların önemli bir kısmını burada da bulduklarını ifade etti.

Ahlat kayak merkezindeki 350 metrelik baby-lift sistemi ile doğrudan zirveye çıkışı sağlandığı, güzergah itibari ile 2,5 kilometreye kadar uzayabilen kayak pisti ile ilçeye 10 kilometre mesafede olduğu belirtildi.