Çocuk Kitabı Yazarları Sanko Okulları'nda

Özel Sanko Okulları kuruluşunun 10. yılı etkinlikleri kapsamında altı çocuk kitabı yazarını Gaziantep'teki ilköğretim ve liselerde öğrencilerle buluşturdu.

Çocuk Kitabı Yazarları Sanko Okulları'nda
Özel Sanko Okulları tarafından düzenlenen "Öykü Günleri" etkinliği, çocuk kitapları yazarları Mehmet Güler, Ferda İzbudak Akıncı, Murat Şahin, Hülya Soyşekerci, Lütfiye Aydın ve İnci Gürbüzatik'in katılımı ile gerçekleştirildi.
Abdulkadir Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi, Gürteks Mehmet Hayri Özkaya İlköğretim Okulu, Hasan Ali Yücel Lisesi, Sani Konukoğlu İlköğretim Okulu, Türk Telekom Lisesi, Dayı Ahmet Ağa İlköğretim Okulu, Orhan Sevinç Lisesi, Seyrantepe Edebali İlköğretim Okulu, Sabahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi, Ali Küncülü İlköğretim Okulu, Arif Nihat Asya Lisesi ve Türkan - Mehmet Akcan İlköğretim Okulu'nda öğrencilerle buluşan yazarlar, bir yazınsal tür olarak öykünün ne olduğunu, öykü karakterlerini nasıl
kurguladıklarını ve iyi bir yazar olmak için iyi bir okur ve gözlemci olmanın önemini paylaştı.
İlginç anılarını da anlatan yazarların söyleşisi, öğrencilerin sorularının yanıtlanması ile sona erdi.
Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, toplumsal sorumluluklarının bir parçası olarak gördükleri eğitim alanındaki çalışmalarda yaptıkları paylaşımların Gaziantep'e değer kattığını düşündüklerini söyledi.
"Yazarlarımıza böyle bir organizasyonda bizlere destek sağladıkları için teşekkür ediyoruz" diyen Köylüoğlu, şöyle devam etti:
"Öykü Günleri etkinliğimizin 2. aşamasında Gaziantep'teki ilköğretim ve Lise öğrencilerine yönelik 'Hayalimdeki Şehir Gaziantep' temalı öykü yarışması yapılacak. Jürinin değerlendirmesi sonucu kazananlar ödüllendirilecek. Yarışmaya katılım için öğrenciler okul müdürlüklerinden bilgi alabilirler."