Kırgızistan Cumhurbaşkanı, Asya oyunlarında dereceye giren sporculara daire hediye etti

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva Çin'in Guangzhou kentinde yapılan Asya Oyunları'nda dereceye girenlere daire hediye ederek ödüllendirdi. Cum

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva Çin'in Guangzhou kentinde yapılan Asya Oyunları'nda dereceye girenlere daire hediye ederek ödüllendirdi. Cumhurbaşkanı kabulünde bulunan Kırgız sporcular, Otunbayeva'nın elinden parasal ödülün yanı sıra dairenin anahtarını da aldı.

Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva ödül töreninde sporcuların başarılarından dolayı yaptığı tebrik konuşmasında, Kırgız sporcuların dünya sporcuları ile yaptığı rekabet mücadelesinin iyi sonuçlar verdiğini söyledi. Kırgız lider, sporcuların elde ettiği altın, gümüş ve bronz madalyalarının Kırgızistan halkına en büyük hediyesi olduğunu söyledi.

Otunbayeva, Guangzhou kentinde yapılan Asya Oyunları çerçevesinde katılımcı 45 ülke temsilcileri arasından Kırgızistan'ın 25'inci sırada yer almasının iyi olarak tanımladığını kaydederek, bundan sonraki uluslararası olimpiyatlarda daha da başarı elde edeceklerinden emin olduğunu söyledi.

Otunbayeva Amerika'nın basketbol, Afrika ülkelerin ise atletizmde Kırgızistan'ın da güreşin grekoromen türünde başarılı olduğunu kaydetti. Otunbayeva konuşmasından sonra başarılı sporculara ve çalıştırıcılarına parasal ödül verirken, Bişkek Belediye Başkanı İsa Ömürkulov dairenin sertifikalarını takdim etti.

Guangzhou kentinde 21-26 Kasım tarihlerinde yapılan Asya Oyunları grekoromen dalında Daniyar Köbönov altın, Kanıbek Colçubekov gümüş, ?anarbek Kenceyev bronz, kano dalında Aleksadnr Parol ile bisiklet yarışında ikinciliği elde eden Yevgeniy Vakker ödül sahibi oldu.

Otunbayeva sporcular ile hatıra fotoğrafının ardından Kazakistan'ın Almatı-Astana şehrinde gerçekleşecek Asya Kış Oyunları'na tüm hazırlık çalışmaların başlamasını istedi.