Yozgat'ta Kızılay Şubesi'nin yeni hizmet binası açıldı

Yozgat'ta Türk Kızılay Şubesi yeni hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, yeni hizmet binas

Yozgat'ta Türk Kızılay Şubesi yeni hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, yeni hizmet binasının açılışına katılmak üzere Yozgat'a geldi. Vali Necati Şentürk'ü makamında ziyaret eden Küçükali, burada AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun ve çevre illerin şube başkanları ve diğer konuklarla bir süre sohbet etti. Yozgat'a bu ay sonuna kadar bir kan merkezi açacaklarının müjdesini veren Tekin Küçükali, yine Yozgat'a kız yurdu, Kızılay'a depo ve yoksullar için aşevi yapacaklarını söyledi.

Vali Şentürk, ziyaretlerinden dolayı Kızılay Genel Başkanı Küçükali'ye teşekkür ederek ziyaretin anısına Yozgat'ın Tarihi Saat Kulesi'nin maketini hediye etti.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'i de ziyaret eden Genel Başkan Küçükali, daha sonra Kızılay Yozgat Şubesi hizmet binasının açılış törenine katıldı. Küçükali, törende yaptığı konuşmada, Türk Kızılayı'nın 142 yıldır dünyadaki ihtiyaç sahibi insanlara Türk Milleti'nin merhamet elini taşıdığını ve insanların ihtiyaçlarını giderdiğini ifade etti. Başkan Küçükali, "Biz yatırım firması değiliz. Kendi başımıza bir takım hizmetler üreten, yapan bir kuruluşuz. Ama şuna da inanmalı ve güvenmelisiniz ki Türk Kızılayı sadece Türkiye'de değil dünyadaki ihtiyaç sahibi insanlara Türk insanının merhamet elini taşıyan ve Türk bayrağını o insanın sırtında güvence hissettiren bir kuruluştur." dedi.

Vali Necati Şentürk, Türk Kızılay'ının dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, "Bugün burada ilimize Türk Kızılayı Yozgat Şubesi'nin yeni hizmet binasını açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kızılay şubemizin ilimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim." ifadesini kullandı.

Yozgat Kızılay Şubesi hizmet binası arsası Kızılay'a ait olup kat karşılığı müteahhit firma tarafından yaptırıldı. 6 kattan oluşan 14 dairesi bulunuyor. Kızılay'a ait daire sayısı ise 5.

Açılış törenine Vali Şentürk, Milletvekili Coşkun, Küçükali, Belediye Başkanı Başer, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, Kızılay Yozgat Şube Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar, bazı daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.