Gölemezli termal turizm kasabası olacak

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Akköy ilçesine bağlı Gölemezli beldesinde yakın zamanda temeli atılacak olan Pamukkale Gül Termal Tatil Köyü'nü ziyaret e

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Akköy ilçesine bağlı Gölemezli beldesinde yakın zamanda temeli atılacak olan Pamukkale Gül Termal Tatil Köyü'nü ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada, bölgenin bir tesisle sınırlı kalmayacağını ve termal turizm kasabası olacağını söyledi. İnceleme gezisine İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Akköy Kaymakamı Sabri Uzun, Gölemezli Belediye Başkanı Yunus Avcı, Pamukkale Gül Termal Tatil Köyü kurucuları Özgür Usta, Nihat Aracı ve Cengiz Gezici ile daire müdürleri katıldı.

Vali Erkmen, ilk olarak tatil köyünün yapılacağı alanı inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Bölgenin altyapı planlamasının kısa sürede yapılması gerektiğini belirten Erkmen elektrik, su ve yol gibi ihtiyaçların giderilmesi için herkesin görevini yerine getireceğini ifade etti. Bölgeden çok umutlu olduklarını ifade eden Erkmen, yerli ve yabancı birçok kişinin yatırım yapmasını beklediklerini, sadece Gölemezli bölgesinde 20 bin yatak kapasitesi olacağını ve sıcak su için yeni kuyular açılacağını ifade etti.

Tatil köyünün kurucularından Aracı ise proje çalışmalarına beş yıl önce başladıklarını, 68 bin metrekare alana, 19 blok halinde toplam 244 daire yapılacağını aktardı. Usta da tatil köyünün bin 500 kişi kapasiteli olacağını, Türkiye'nin sayılı ilk üçü arasında bulunan jeotermal suyla önemli bir sağlık hizmeti vereceklerini söyledi. Belediye Başkanı Avcı ise bu tür yatırımların bölgede çoğalmasını temenni ettiklerini belirterek, ellerinden gelen hizmeti vermeye çalıştıklarını kaydetti.