Avokado Birliği'nden Alanya Kaymakamı Doğan'a ziyaret

Türkiye'de ilk defa Alanya'da kurulan Avokado Birliği üyeleri, Kaymakam Hulusi Doğan ve Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu ziyaret ederek, avokado ü

Türkiye'de ilk defa Alanya'da kurulan Avokado Birliği üyeleri, Kaymakam Hulusi Doğan ve Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu ziyaret ederek, avokado üretimini ve pazar alanını geliştirmek amacıyla fikir alışverişinde bulundu.

Avokado Birlik Başkanı Ahmet Aslan eşliğinde Mustafa Devecioğlu, Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, Ali Yılmaz, Sebahattin Çetin, Mehmet Yalçıner ve Haşim Yetkin'den oluşan ekiple Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nu ve Kaymakam Hulusi Doğan ili görüştü. Ziyarette konuşan Avokado Birlik Başkanı Ahmet Aslan, avokado üretimini geliştirmek, üretileni daha iyi tanıtmak, pazar payını arttırmak, salata ya da meze olarak kullanımı ve gıda sektöründe yapacağı etkiler konusunda fikir alışverişinde bulundu. Birlik üyeleri, avokadoyu dünya çapında tanıtmak amacıyla büyük bir çalışma başlattıklarını ifade etti. Yıllık üretimi 600 tonun üzerinde olan avokadonun tanesi pazarda 1 liraya satılıyor.