Malezyalı iki maceraperest, bisikletle dünyayı turluyor

Malezyalı iki maceraperest bisikletle başladıkları dünya turunda 12 bin 924 kilometre yol katederek Sakarya'ya ulaştı.

Malezyalı iki kafadar Abdu

Malezyalı iki maceraperest bisikletle başladıkları dünya turunda 12 bin 924 kilometre yol katederek Sakarya'ya ulaştı.

Malezyalı iki kafadar Abdul Khalib Bin Zakaria (40) ve Mohd Aswad Bin Zanial (24), 5 ay önce Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan dünya turu için bisikletle yola çıktı. 288 günde dünya turunu tamamlamayı hedefleyen iki maceraperest, 5 ayda 12 bin 924 kilometre yol aldı. Bisikletleriyle D-100 karayolunda İstanbul'a doğru yolculuklarını sürdüren iki Malezyalı, yolda kendilerini gören vatandaşların ilgisiyle karşılaştı.

Çin, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve İran üzerinden Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptıklarını söyleyen Zakaria, yolculuklarına Yunanistan üzerinden devam edeceklerini kaydetti. Dünya turunu 10 ayda tamamlamayı planladıklarını dile getiren Zakaria; "Yolculuğumuz problemsiz geçiyor. Türkiye Müslüman kardeş ülke. İnsanları sıcak kanlı. Türk çayını ve şiş kebabı çok sevdik. Yolculuğumuz sırasında havanın iyi olduğu yerlerde çadırla kamp yapıyoruz. Soğukta ise otelde konaklıyoruz. Artık havalar soğudu. Özellikle Avrupa'da kar var. Yollar müsait olduğu zaman turumuza devam edeceğiz. Elverişsiz hava koşulları oluşursa otelde konaklamayı düşünüyoruz." diye konuştu.

Zanial ise Türkiye'nin güzel bir ülke olduğunu anlatarak; "Burayı çok sevdik. İnsanlar bize yardımcı oluyor. Özellikle İstanbul'u merak ediyorum. Çok yaklaştım. İstanbul Boğazı'ndan geçeceğim." dedi.

Yunanistan'dan İtalya'ya gemiyle geçecek maceraperestler, Fransa'yı takip ederek İngiltere üzerinden hava yoluyla ABD'ye gidecek. Oradan da yine uçakla Japonya'ya ulaşmayı planlayan maceraperestler, gemiyle geçecekleri Güney Kore'den Şangay, Vietnam, Laos, Tayland üzerinden tekrar Malezya'ya ulaşarak dünya turunu tamamlayacak.