Avustralya Büyükelçiliği 2. Katibi Kelly'den TEMA'ya ziyaret

Avustralya Büyükelçiliği 2. Katibi Sarah Kelly, TEMA Kayseri il Temsilcisi Dr. İsmail Gökşen'den, Kayseri'deki erozyonla mücadele ve ağaçlandırma çalı

Avustralya Büyükelçiliği 2. Katibi Sarah Kelly, TEMA Kayseri il Temsilcisi Dr. İsmail Gökşen'den, Kayseri'deki erozyonla mücadele ve ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi aldı. Gökşen, Avustralya'ya TEMA'nın temsilcilik açmasını önerdi.

Sarah Kelly ve Oytun Deliktaş Kayseri'de bazı sivil toplum örgütü temsilcilerini ziyaret etti. TEMA il temsilciliğini ziyareti sırasında daha çok, sivil toplum örgütlerinin çalışmaları, gönüllülük sisteminde TEMA'nın neden ve nasıl başarılı olduğunu sordu. Daha sonra karşılıklı bilgi alış verişinde bulunuldu. Gökşen ziyarette şu bilgileri verdi: "Kayseri'de TEMA olarak bugüne kadar 400 bin fidan dikimi yapıldı. Bu yıl da 200 bin fidan dikimi devam ediyor. Erozyonla mücadelede meşe tohumlarının ekimi ile mücadele ediliyor. Eski meşe yataklarında daha iyi sonuç alınıyor. Meşe tohumlarını gönüllüler toplayıp, ekiyor. Eğitime ağırlık verildiği son bir haftada 2100 öğrenciye erozyonla mücadele ile ilgili eğitim verildi. Merkez TEMA ile koordineli çalışma yapılıyor. Ağaçlandırmada şehir merkezleri ve baraj kenarlarına öncelik veriliyor. Okul öğrencilerine fidan dikimini sevdirmek için uygulamalı fidan dikimi gerçekleştiriliyor. 'Minik Eller Toprağa Projesi' erozyonla mücadele ve çölleşme konusunda duyarlılık oluşturmak amacıyla okul öncesi eğitim kurumları iş birliği ile uygulamalı olarak yürütülüyor. Okul öncesi çocuklara sürdürülebilir yaşam bilincini aşılamayı amaçlıyoruz. Orman çevre Müdürlüğünün fidan üretimi ağaçlandırma seferberliği kapsamında, 10 bin hektar alandan fazla ağaçlandırılma yapıldı. Böylece fidan dikim kültürü geliştirildi."