Alparslan Arslan: Cumhuriyet ve Danıştay hadiseleri isteğimle yapılan şeyler değil

Ergenekon davası ile birleştirilen Danıştay saldırısının tutuklu sanığı Alparslan Arslan,

hukuk fakültesi ve Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını da oku

Ergenekon davası ile birleştirilen Danıştay saldırısının tutuklu sanığı Alparslan Arslan,

hukuk fakültesi ve Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını da okumuşluğu olduğunu belirterek, "Cumhuriyet ve Danıştay hadiseleri isteğimle yapılan şeyler değil." dedi. Arslan'ın babasının Ceazevi Savcısı'na ifade verdiği ve bu ifadede oğlunun can güvenliğinden daha fazla dikkat edilmesi gerektiği uyarısnıda bulunduğu öğrenildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine el bombası atılması olaylarıyla ilgili olarak tanık Salih Yaşar'ın ifadelerine başvuruldu. Savcıların sorularından sonra tutuklu sanıklardan Kemal Kerinçsiz de tanık Salih Yaşar'a, sanıklardan Alparslan Arslan'a cin çıkartma seansı yapıldığı iddiasının da arasında bulunduğu çok sayıda soru sordu. Kerinçsiz, Yaşar'a, Danıştay saldırısından 3 gün önce 14 Mayıs 2006'da Alparslan Arslan'ın evine tutuksuz sanık Süleyman Esen ile birlikte gittikleri ve cin çıkarttığı iddialarıyla ilgili sorulara da "Cin çıkartma diye bir şey yok. Ben sadece Kuran okudum." cevabını verdi. Tanık ifadeleriyle ilgili olarak Başkan Şengün, tutuklu sanık Alparslan Arslan'a söylemek istediği bir şey olup olmadığını sordu.

Alparslan Arslan şöyle konuştu: "Okuma ile ilgili... Beni ilk Salih Kurter okudu, kendi isteğimle okumuştur. İlk 2005 yılının kışı ya da ilkbaharın başıydı. Sonra Salih Yaşar kendi isteği üzerine başladı. Benim evimde Süleyman Esen'in telkiniyle okumuş olabilir. Zorlama değil. Ben de kendisini kırmamak için, Süleyman Yaşar yaşı büyük büyük, kırmamak için." dedi.

Başkan Şengün'ün "Bu cin çıkarma seansı denilen olay sırasında üzerine çıktı mı?" sorusu üzerine Arslan, "Uzan diyor. Ayıp olmasın diye uzanıyorsun ama nefes alamıyorsun. Yanınızdaki yargıç bey de size bir Fatiha okuyabilir. Reddemesiniz, kırmamak açısından." diye konuştu.

Şengün'ün, "Neden okuyor" sorusunu Arslan, "İnsanda bir hal vardır. Morali bozuktur, kafası takılmıştır" diye cevapladı Neden moralinin bozuk olduğunun sorulması üzerine Arslan, "Geçmiş zaman tam hatırlayamıyorum. Baskı altındaydım o dönemde. Cumhuriyet ve Danıştay olayları, rahmetli Mustafa Yücel Özbilgin'in rahmetli olmasına neden olan olaylar, baskı altında oluşmuş hadiseler." diye konuştu.

Sanık Alparslan Arslan'ın "Baskı altındaydım" şeklindeki tekrarı üzerine Başkan Şengün "Kimden bu baskı?" diye sordu. Bunun üzerine Arslan, "Baskı altındaydım. Neticede pişmanım. Uzun zamandır pişmandım da söylemiyordum. Siz şimdi bir yere gitmek istemezsiniz de baskı altında gidersininiz ya." dedi. Üye Hakim Sedat Sami Haşıloğlu da "Baskı size mi, ailenize mi yapıldı?" diye sordu. Arslan, "Cumhuriyet ve Danıştay hadiseleri isteğimle yapılan şeyler değil. Benim hukuk fakültesi okumuşluğum var. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını da okudum." diye konuştu.

Sanık Arslan, Hakim Haşıloğlu'nun baskı durumuyla ilgili sorularına da net cevap vermedi. Daha sonra tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise "Sizi kim baskıyla götürdü?" diye sordu. Sanık Arslan, bu soruya da "Sayın Başkan, Doğu Bey, bağımsız varlıklar değiliz. Bazı şeyleri irade dışı istemeyerek yapabiliriz." şeklinde cevap verdi.

Öte yandan tutuklu sanık Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan'ın son bir aydır oğlunun düzelmeye başladığı, bazı açıklamalarda bulunabileceği ve bu nedenle hayatından endişe duyduğunu iddia etmesi üzerine Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kurt tarafından ifadesinin alındığı öğrenildi. Silivri Cezaevinden sorumlu Silivri Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kurt tarafından alınan ifadesinde baba İdris Arslan'ın, "3 aydan beri oğlumun biraz daha normalleşmeye başladığını, hal-hareket ve davranışlarında göze çarpan bir düzelme olduğunu gözlemlemekteyim. Geçtiğimiz hafta içerisinde de Alparslan mahkemede olay nedeniyle pişman olduğunu ve pişmanlık yasasından faydalanmak istediğini ifade etmiştir. Bütün bu olayları birleştirdiğimde kanaatim Alparslan'ın, olayın iç yüzünü anlatabileceği yönündedir. Danıştay saldırısının arkasında çok büyük güç odaklarının olduğunu düşünüyorum. Bu güç odaklarının Alparslan'ın konuşmasını önlemek için Alparslan'a zarar vereceğini düşünüyorum. Alparslan'ın son dönemdeki ifadeleri nedeniyle can güvenliğine daha fazla dikkat edilmesi gerekir." dediği öğrenildi.