Kum ocağı ve asfalt şantiyesi mahalleliyi ayağa kaldırdı

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde işletmesi özel bir şirkete ait olan kum ocağı ve asfalt şantiyesi, çevreyi aşırı rahatsız etmesi nedeniyle mahalle

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde işletmesi özel bir şirkete ait olan kum ocağı ve asfalt şantiyesi, çevreyi aşırı rahatsız etmesi nedeniyle mahalle halkının tepkisini çekti. Protesto için toplanan Fatih Mahallesi sakinleri, taş ocağı yakınlarına kadar yürüyerek tepkilerini basın açıklaması yaparak dile getirdi.

Mahalle sakinlerinden 42 kişi, dün akşam saat 18.00 sularında işletme çevresindeki kaya parçalarını kırmak için patlatılan dinamitten çıkan ses ve toz bulutu nedeniyle İlçe Emniyet Amirliği'ne gelerek, işletmenin durdurulması için şikâyet dilekçesi vermişti.

Türkoğlu ilçesinde Fatih Mahallesi sakinlerinin gönüllü avukatlığını yapan Av. İsmail Karaca, "Çevlik taş ocağı aktif olarak çalışmaktadır. Taş ocağından çıkan toz, kül ve duman sonucunda bedensel sağlığımız bozulmakta, taş ocağının yapmış olduğu gürültüden ruh sağlımız olumsuz etkilenmekte, sinirler bozulmakta, strese yol açarak hayatı yaşanılmaz hale getirmektedir.

Mahalle sakinlerinden özellikle birçoğu astım hastası olan vatandaşların hastalıkları taş ocağından çıkan toz ve kül nedeniyle daha ciddi boyutlara gelmiş, içeriye toz ve kül girmemesi için kapılarını kapatıp ev içinde mahkûm hayatı yaşamaya başlamıştır. Evlerini pencerelerini açıp havalandıramamakta, çamaşırlarını kurutmak için balkona asamamaktadır. Taş ocağının mahalleye çok yakın olması, gece gündüz çalışması nedeniyle çıkan ses geceleri uyutmamaktadır. Bu nedenlerle taş ocağının kapatılmasını yetkili makamlardan talep ediyoruz." dedi.

Fatih Mahallesi Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Seydihan İmalı da okula yaklaşık dört yüz metre mesafedeki taş ocağından çıkan tozlardan dolayı öğrencilerin sınıflarında pencereleri açamadıklarını anlattı. İmalı, "Yatılı bölge ilköğretim okulu olduğu için yattıkları odaların pencerelerin dahi açamayan çocuklar çıkan tozdan aşırı rahatsız oluyor. Kum ocağından şikâyetçiyiz." şeklinde konuştu.