Rum basınından kısa kısa: "Hristofyas ayda 2-3 kez gizlice İngiltereye gidiyor"

Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'ın, ayda 2-3 kez gizlice İngiltere'ye gittiği iddia edildi. Hristofyas'ın resmi yurtdışı gezileri için kirala

Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'ın, ayda 2-3 kez gizlice İngiltere'ye gittiği iddia edildi. Hristofyas'ın resmi yurtdışı gezileri için kiralanan jet ile İngiltere'ye gizli seyahatler gerçekleştirdiği iddialarını Rum Hükümet Sözcüsü Stefanu yalanladı.

Rum tarafında haftalık olarak yayınlanan "Kipriako Pontiki" (Kıbrıs Faresi) isimli gazetenin haberine göre, Rum lider bilinmeyen nedenlerle özel jet ile ayda 2-3 kez gizlice İngiltere'ye uçuyor. Pontiki ayrıca, Hristofyas ve beraberindekilerin; kalacakları kısa süre ile orantısız fazlalıkta bagajla İngiltere'ye gittiklerini, Hristofyas'ın bu sık sık İngiltere'ye gidiş nedeninin öğrenilemediğini ve yalnızca varsayımlarda bulunulabileceğini belirtti.

Alithia bu haberleri Rum Sözcü Stefanos Stefanu'ya sordu. Stefanu da, sadece "büyük bir yalan ve hayal ürünü" demekle yetindi.

İLK KEZ BİR KADINA MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Kıskançlık nedeniyle kız kardeşini av tüfeğiyle vurarak öldüren 30 yaşındaki Eftihia Zarris'in, Rum Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, dün, müebbet hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi. Eftihia Zarris, Güney Kıbrıs'ta müebbet hapis cezasına çarptırılan ilk bayan hükümlü olarak kayıtlara geçti.